Nieuws Antwerpen Ronde van Vlaanderen inspireert Antwerps kledingmerk

Ronde van Vlaanderen inspireert Antwerps kledingmerk

Ronde van Vlaanderen inspireert Antwerps kledingmerk

ANTWERPEN – We hebben er lang op moeten wachten, maar zondag vindt dan toch, in zeer bijzondere omstandigheden, de Ronde van Vlaanderen plaats. Çois Cycling Legacy, Antwerps producent van kleding voor op en naast de fiets, brengt samen met organisator Flanders Classics de officiële kledinglijn voor die wedstrijd op de markt. De collectie bevat onder andere T-shirts en sweaters voor groot en klein.

Het Antwerpse kledingmerk Çois Cycling Legacy maakt sinds drie jaar mode voor op en naast de fiets. Het gaat om vrijetijdskledij met een knipoog naar de koers en de wielercultuur, maar ook wieleroutfits om stijlvol op de fiets te zitten. “Het merk is genoemd naar mijn grootvader François Cools, die zelf ooit profrenner was en nadien ook sportbestuurder van Mann-Grundig, een Antwerpse ploeg die mee het profwielrennen domineerde eind jaren ’60”, vertelt oprichter Tom Cools.

In samenwerking met Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen, brengt het nu een casual kledingcollectie uit waarin de hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar centraal staat.

“Ik wou al langer een collectie als eerbetoon aan de Ronde uitbrengen en vind het een hele eer om nu samen aan dit project te kunnen werken. De Ronde van Vlaanderen is voor mij niet enkel Vlaanderens Mooiste, het is ook één van de mooiste eendagswedstrijden ter wereld. Een mythische wedstrijd, die met de epische passages over de Muur van Geraardsbergen, de Oude Kwaremont en de Koppenberg telkens weer voor een mix van drama en geluk zorgt.”

Duurzame collectie

Bij de productie van de collectie gaat heel wat aandacht naar duurzaamheid. Tom Cools: “De hele collectie is gemaakt van organisch katoen en de productie gebeurt in de beste werkomstandigheden. Al onze producten dragen dan ook de juiste ethische labels. Ook bij de verkoop proberen we het milieu zo weinig mogelijk te belasten, bijvoorbeeld door de bestellingen in volledig composteerbare verzendzakken naar onze klanten op te sturen.”

De items uit de collectie zijn te koop op www.coiscycling.com en bij een aantal van de Çois verdelers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.