https___static-2024-02-10T125525.639 Organisator van de Jobbeurs schepen Véronique D’Exelle met enkele tevreden standhouders: Bob Van Loock (Motoren Van Loock) en Femke Messiaen (Vleeswaren Michielssen). Foto: JAA

Ruim driehonderd bezoekers voor eerste Jobbeurs: “Met heel wat CV’s terug naar kantoor”

De eerste Jobbeurs die schepen van Tewerkstelling en Lokale Economie Véronique D’Exelle (N-VA) donderdag organiseerde in De Kaekelaar, kende een grote toeloop. “Ik keer met heel wat cv’s terug naar kantoor”, aldus Robinne Kingma van grootbank KBC.

En zij was niet de enige werkgever die heel wat veelbelovende contacten kon leggen. Femke Messiaen, personeelschef bij vleeswarenproducent Michielssen, zag heel wat werkzoekenden passeren langs haar stand, op de scène van De Kaekelaar. “Wij zoeken vooral productiemedewerkers en magazijniers om ons team van zowat vijftig medewerkers te versterken. De gesprekken met kandidaten waren leerrijk, maar ook de contacten met allerlei overheidsdiensten zoals de VDAB eveneens. Zij kunnen ons ook na de sluiting van deze beurs helpen.

Robine Kingma van KBC en een collega bij hun stand vol gadgets en na verloop van tijd ook veel CV’s. Foto: JAA

Verpleegster wordt ‘draaier’

Bob Van Loock, CEO van Motoren van Loock langs de vaart, was zelf aanwezig om te speuren naar nieuw talent. “Het is niet eenvoudig om technische profielen te vinden. Ze moeten een voorbeeld nemen aan de twee jonge medewerkers die mij hier vandaag vergezellen.”

“Sven Druyts is een product van duaal leren. Hij is begonnen met enkele uren per week als student en groeide dankzij zijn uitstekende houding en inzet door naar een volwaardige baan. Mariken Verbocht (21) deed nog straffer. Zij schoolde zich om van verpleegster tot een toegewijd ‘draaier’ in ons atelier.”

Anouck De Feyter en Sam Verbist vertelden de vele geïnteresseerden over hoe het echt is om politievrouw/-man te zijn. Foto: JAA

Politiewerk

Heel wat overheidsdiensten tekenden present waaronder lokaal bestuur Schoten, waar momenteel liefst dertig vacatures zijn: van schoonmaakster over sanctionerend ambtenaar en deskundige communicatie tot directeur ondersteuning. Ook de lokale politie was opvallend aanwezig, inclusief wagen voor de deur en zwaailichten binnenin.

Korpschef Jack Vissers koos bewust niet voor leden uit zijn personeeldsdienst maar voor twee krachten uit het werkveld om geïnteresseerden te woord te staan: inspecteur Sam Verbist en hoofdinspecteur Anouck De Feyter.

“Uit ervaring weten we dat kandidaten liefst met mensen willen spreken die met de twee voeten in de dagelijkse praktijk van het politiewerk staan. Daar komen altijd de meeste vragen over”, verklaart Vissers die tactiek. Die hoop straks weer wat meer blauw op straat te kunnen sturen.

Chris, die met One Life Company al zijn eigen kledingmerk heeft, helpt zijn mama Chantal in de zoektocht naar werk. Foto: JAA

Het enthousiaste team van Montage Meeussen en Eosol bestaande uit Britt De Smet en Joyce Peeters. Foto: JAA

Foto: JAA

Foto: JAA

Foto: JAA