Nieuws Antwerpen Rusthuisuitbater Armonea haalt meer dan 400 miljoen omzet

Rusthuisuitbater Armonea haalt meer dan 400 miljoen omzet

Rusthuisuitbater Armonea haalt meer dan 400 miljoen omzet

Armonea, de grootste rusthuisuitbater van het land, heeft dankzij overnames in Spanje en Duitsland het voorbije jaar de omzet opgekrikt tot boven de 400 miljoen euro. Armonea baat ook in de Antwerpse regio verschillende rusthuizen uit.
De uitbater van woonzorgcentra, serviceflats en residenties breidde vorig jaar zijn activiteiten uit naar het buitenland met de overname van de Spaanse zorggroep La Saleta en het Duitse DPUW. Daardoor ging de omzet omhoog van 246 miljoen euro in 2015 naar 439 miljoen euro in 2016. 323 miljoen werd daarvan in België gerealiseerd. Voor dit jaar verwacht Armonea een omzetcijfer van 466 miljoen euro.

Armonea baat nu 132 woonzorgcentra, assistentiewoningen, serviceflats en residenties uit, waarvan 83 in België. Goed voor meer dan 15.000 residenten en bijna 10.000 medewerkers. Het bedrijf behoort daarmee tot de tien grootste rusthuisuitbaters van Europa. In België is Armonea – in 2008 ontstaan uit een fusie tussen rusthuizengroep Van den Brande en Restel Résidences – al langer marktleider, met meer dan 9.000 residenten. Het bedrijf heeft groeiplannen in binnen- en buitenland. Buiten de landsgrenzen wordt gemikt op verdere groei in Duitsland en Spanje, meldt Armonea in een persbericht. Met 6.400 werknemers in België is het ook één van de grotere werkgevers van het land.

De groei betekent ook extra vacatures, gemiddeld zo’n 290 per maand. Armonea krijgt die steeds moeilijker ingevuld, en kijkt voor nieuw personeel vooral naar Roemenië, Spanje en Portugal. Armonea startte in 1979 als klein familiebedrijf. Moeder Van den Brande en haar drie zonen startten toen een eigen rusthuis. In 2008 volgde een belangrijke stap door de fusie van de rusthuizengroep Van den Brande en Restel Résidences. CEO van Armonea is Chris Cools. De familie Van den Brande zetelt nog steeds in de raad van bestuur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.