Nieuws Antwerpen Safety stick houdt uw rijgedrag in het oog

Safety stick houdt uw rijgedrag in het oog

Safety stick houdt uw rijgedrag in het oog

foto 2 (2)image001Verzekeringsmaatschappijen belonen vanouds chauffeurs die weinig of geen ongevallen begaan, via het bonus- malussysteem. Maar ook hier helpt de technologie om een nieuwe sprong voorwaarts te maken: de safetystick. Je plugt hem in, in de OBDII-poort van je auto en je rijgedrag wordt volledig geregistreerd. ‘Brave’ chauffeurs, die zich  aan alle voorschriften en verkeersregels houden kunnen dan fors besparen op hun verzekeringsfactuur.  Het systeem wordt in België gelanceerd door de Antwerpse verzekeringsmakelaar Kegels & Van Antwerpen. ‘We zijn de eerste verzekeringsmakelaar die het systeem lanceert’ zegt Patrick Van Dijck, commercieel directeur van het bedrijf.

Het systeem kan helemaal op maat van de cliënt worden gesneden. Bedrijven kunnen hun vloot leasewagens ermee uitrusten, al kunnen de gebruikers nooit worden verplicht om het te gebruiken. Bedrijven kunnen zo tot 40% van hun verzekeringsbudget besparen. Verder kan er worden bespaard op verbruik en onderhoudskosten, als er ‘volgens het boekje’ wordt gereden. Op dit moment is er een tiental bedrijven die van het systeem gebruik maken. Voor de chauffeurs die zich aan de voorschriften houden is er een beloningssysteem voorzien. Goede chauffeurs krijgen punten waarmee ze geschenken kunnen kiezen via een website.

Jongeren die de safety stick gebruiken kunnen zelfs tot 50 % van hun verzekeringsbudget besparen. Dank zij de stick kunnen jongeren in eigen naam worden verzekerd en hoeven ze niet via de verzekering van hun ouders worden verzekerd. Ook voor de ouders kan de nieuwe technologie soelaas bieden. Ze kunnen via de stick op de hoogte worden gehouden van het rijgedrag van hun zoon of dochter. Het apparaat kan helemaal individueel worden ingesteld, met inachtneming van de privacyregels. Als de stick op privacymodus staat zijn snelheid, locaties en tijdstippen enkel voor de jongere zelf zichtbaar.

Ook voor oudere chauffeurs kan de safety stick een voordeel bieden. Zij rijden vaak erg voorzichtig maar worden daar onvoldoende voor beloond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.