Nieuws Antwerpen Samandar financieel sterker onderbouwd

Samandar financieel sterker onderbouwd

Samandar financieel sterker onderbouwd

havenHet softwarebedrijf Samandar heeft een kapitaalverhoging opgezet. Daarbij is een derde partner toegetreden tot het kapitaal. “Rudi Swaenen gaat ons financieel beleid uittekenen”, zeggen Kurt Neumann en Walter Celerier. “We willen onze business op die manier nog meer professionaliseren.”

Samandar is als bedrijf met zijn software Alaska gespecialiseerd in maritieme en logistieke systemen en verdeelt zijn knowhow ook via agentschappen internationaal.  Kurt Neumann en Walter Celerier hebben beiden vele jaren gewerkt in de “maritiem” en voor lijnagenturen. Ze bouwden al die tijd ervaring op waarmee ze hun eigen software ontwikkelden.

“We zijn in 2011 met ons eigen bedrijfje begonnen” zegt Kurt Neumann. “Sat lijkt vandaag al aardig te lukken. We budgetteren voor het lopende jaar een omzet van zowat  700.000 euro.  Samandar moet het vooral hebben van expeditiebedrijven en scheepvaartagentschappen. Het is een relatief onbegrensde wereld waarin wij ons mannetje proberen te staan. Wij zijn er ondertussen bv. wél fier op dat wij een grote naam als Ahlers, Cosco en Menzell & Döhle tot ons klantenbestand mogen rekenen.”

Het komt er nu wél op aan die expansie ook financieel te onderbouwen. Vandaar de kapitaalverhoging en de participatie van Rudi Swaenen. Rudi Swaenen legde de helft van de benodigde 110.000 euro op tafel. De drie vennoten hebben nu elk een derde van het kapitaal in handen. Rudi Swaenen werkte oa. voor de GIMV en kent de financiële wereld als geen ander.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.