Nieuws Samen energie en CO2 besparen? Betrek ook uw medewerkers.

Samen energie en CO2 besparen? Betrek ook uw medewerkers.

Samen energie en CO2 besparen? Betrek ook uw medewerkers.

De stijging van de energieprijzen voelen we allemaal, en de verdere evolutie is moeilijk voorspelbaar. Uw zakelijk energieverbruik binnen de perken te houden, is daarom cruciaal. Niet alleen met efficiëntere energieoplossingen, maar ook door uw medewerkers alert te houden. Luminus helpt samen het verschil te maken.

In 2020 waren de energieprijzen bijzonder laag, maar intussen draait de wereldeconomie weer op volle toeren en is de energiebehoefte ontzettend hoog. Dat resulteert nu in torenhoge energieprijzen. Wat de toekomst brengt, is nog koffiedik kijken. Daarom zou het vandaag een prioriteit moeten zijn om uw effectief energieverbruik grondig onder de loep te nemen en zoveel mogelijk terug te dringen.

Werk aan de winkel

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor maar liefst 40% van het energieverbruik in Europa. Wist je dat Belgische bedrijfspanden zelfs 20% meer energie verbruiken dan die in de meeste andere Europese landen? Zowel voor het milieu als de portefeuille is er dus actie nodig. Er komen – in het kader van de Europese Green Deal – zelfs wettelijke verplichtingen aan. Wie veel energie verbruikt, zal in de toekomst misschien zelfs CO2-emissirechten moeten aankopen voor bijvoorbeeld de verwarming van een bedrijfsgebouw. Ga daarom vandaag al aan de slag met een globaal plan.

Hoe de energiekost van uw bedrijf beperken?

Motiveer uw medewerkers
Luminus ontwikkelde informatieve affiches met concrete besparingstips, waarmee u uw medewerkers aanspoort om verstandig met energie om te springen. De verwarming een graadje lager zetten, sluimerverbruik vermijden, het licht doven, de lift af en toe links laten liggen, … Kleine inspanningen met – zeker in groep en op lange termijn – een grote impact.

Gebruik onze energiescan
Via de Luminus‑energiescan ontdekt u hoe u vandaag presteert in vergelijking met vergelijkbare bedrijven in uw sector. Na de benchmarking ontvangt u oplossingen op maat om uw energie-efficiëntie te verhogen, samen met advies omtrent subsidies en steunmaatregelen.

Onderneem actie
Word onafhankelijker van de prijzen op de energiemarkt en produceer zelf hernieuwbare energie op maat van uw onderneming, bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens of warmtekrachtkoppelingen. Verminder uw verbruik door moderne verwarmingsinstallaties, ledverlichting, isolatiewerken, enzovoort … En overweeg sneller over te schakelen naar een elektrisch wagenpark.

Er zijn dus veel manieren om uw onderneming stapsgewijs duurzamer én energiezuiniger te maken. En de stijgende energieprijzen verkorten de terugverdientijd van investeringen in energie-efficiëntie enorm. Om optimale resultaten te bereiken, adviseert Luminus wel om voor een globaal plan op maat van uw onderneming te gaan. Hun energie-experts helpen u daar graag bij.

Luminus, de energiepartner die samen met u het verschil maakt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.