Nieuws Antwerpen Samsung investeert in Sentiance

Samsung investeert in Sentiance

Samsung investeert in Sentiance

toonDe Koreaanse groep Samsung doet mee aan de kapitaalverhoging bij de Antwerpse start-up Sentiance. Het voormalige Argus Labs bouwt zogenaamde zelflerende software voor mobiele toestellen. Het IT-bedrijfje verliet onlangs het universitaire labo om zich op de internationale markt te wagen. In januari van dit jaar werd eerder al eens 2 miljoen dollar opgehaald. In de nieuwe kapitaalverhoging hebben zich ook Volta Ventures, Qbic, Nova Participations en Pamica geëngageerd.

Het bedrijf van Toon Vanparys focust zich op het internet of things met een intelligente softwarelaag. Die moet mobiele data omzetten in ‘smart life opportunities’ voor eindgebruikers. Dat wil zeggen dat er contextgevoelige en voorspellende diensten worden gemaakt op basis van data uit verschillende toestellen.

De bijkomende financiële middelen worden vooral ingezet om projecten sneller te ontwikkelen. Het bedrijf stelt vandaag 21 mensen tewerk.

De technologie van Sentiance haalt data uit sensoren en sociale media en bepaalt daarmee de context waarin de gebruiker van een smartphone zich bevindt. Heel concreet: de gebruiker voelt zich bv. niet lekker. Zijn mobiele toestel kan dan op basis van de geanalyseerde data een bruistablet van Novartis aanbevelen bv.

De start-up viseert met zijn technologie uiteraard vooral de reclamesector, de media, de verzekeringsbedrijven en de farma. Die leven immers voor een groot stuk van de mobiele advertentiemarkt.

In de afgelopen jaren hebben zich al verscheidene investeerders geëngageerd in het jonge bedrijf. Onder hen durfkapitaalfondsen als Strike4 en Nova Particiaptions. Ook Duval Union nam een participatie in Sentiance net als de huidige voorzitter Frank Maene, Michel Akkermans (Clear2Pay) en Will Margiloff (IgnitionOne)..

Naast Qbic trad ook Volta Ventures toe tot het kapitaal. Volta Ventures wordt mee geleid door een 30-tal zogenaamde business angels.

Het management is in handen van Toon Vanparys (CEO) en Frank Verbist (CTO).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.