Afbeelding2

Sanitairspecialist Desco bouwt ‘urban warehouse’ in Wijnegem

WIJNEGEM - Dit najaar start de bouw van een gloednieuw Desco-complex: een knap staaltje architectuur dat wel zes niveaus zal tellen. De sanitairspecialist ziet daarmee zijn huidige opslagruimte meer dan verdriedubbelen tot ongeveer 92.000 m².

Architectenbureau wilma wastiau werkte voor het project een ‘urban warehouse’ uit. "Dat is een combinatie van een traditioneel en gestapeld magazijn, waarbij we alle bijkomende functies in de architectuur hebben geïntegreerd", legt architect Allen Zimmerman uit. "Dat gaat van ondergrondse parkeerplaatsen en een onderhoudszone voor heftrucks, tot een mini-containerpark voor ecologisch afvalmanagement."

"Op het conventionele magazijn komen er zonnepanelen, op het gestapeld magazijn een gigantisch groendak", gaat Zimmerman verder. "Dat zal niet alleen verkoeling bieden maar ook hemelwater kunnen bufferen. We zijn blij dat de gemeente Wijnegem openstond voor deze vorm van industrieel design.”

 

Foto Desco

“Toen we 20 jaar geleden ons gebouw aan de Bijkhoevelaan in gebruik namen, hadden we veel extra vrije ruimte”, zegt zaakvoerder Frank Dedecker. “Maar ondertussen hebben we een tekort aan open plekken om vlot en efficiënt te kunnen werken.”

De nieuwe logistieke site komt tegenover de hoofdzetel aan de Bijkhoevelaan en zal de goederenstroom vereenvoudigen en de interne transporten beperken. Over anderhalf jaar moet het nieuwe magazijn van Desco er staan.