Nieuws Antwerpen Scancar Volvo in Wilrijk krijgt snellaadstation

Scancar Volvo in Wilrijk krijgt snellaadstation

Scancar Volvo in Wilrijk krijgt snellaadstation

Volvo Car Belux wil alle bestuurders van een elektrische Volvo de mogelijkheid geven om in België en Luxemburg hun wagen probleemloos op te laden. Daarom gaat o 2022 maar liefst 30 stations zal tVolvo Car Belux samen met de concessiehouders van het Belgische en Luxemburgse net een snellaadnetwerk uitbouwen dat tegen mediellen. In de komende weken staan vier concessiehouders op de agenda. Naast Scancar in Wilrijk gaat het om Van Kasteren in Sint-Niklaas, Heremans in Heist-op-den-Berg, en ACB Delta in Brussel.

Deze laadstations met hoog vermogen leveren tot 175 kW (sommige zelfs tot 200 kW), en twee voertuigen zullen tegelijk kunnen laden. Alle oplaadpunten staan 24/7 open voor alle bestuurders van elektrische wagens en zullen zich bevinden op de sites van de Volvo-concessiehouders. Klanten van Volvo genieten een voordelig tarief.

Dankzij deze snellaadstations volstaan 40 minuten om de batterij van uw 100% elektrische Volvo op te laden (van 20% tot 90%), en duurt het een luttele 10 minuten om de batterij een extra rijbereik van 100 kilometer te geven.

Momenteel beschikken drie concessiehouders al over zo’n oplaadpunt. Het gaat om Reiff in Chaineux, Novabil in Doornik en Collé in het Groothertogdom Luxemburg. Daar komen er binnenkort dus nog vier bij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.