Nieuws Schakel een versnelling hoger met een elektrische bedrijfswagen

Schakel een versnelling hoger met een elektrische bedrijfswagen

Schakel een versnelling hoger met een elektrische bedrijfswagen

De uitdrukking ‘de kleren maken de man’ gaat steeds vaker ook voor de keuze van je wagen op. De mobiliteitskeuze heeft vandaag immers een significante impact op je eigen imago en dat van je bedrijf. En kies je voor een 100% elektrische wagen(park), dan heb je daarenboven een positieve impact op het milieu. Allemaal goed en wel, maar wat komt er allemaal bij zo’n elektrische wagen(park) kijken? Luminus is je copiloot in de overstap naar e-mobility.

Full electric: de juiste keuze

Een elektrische bedrijfswagen moet aansluiten op de professionele verplaatsingen, al is de omkadering zo sterk toegenomen dat onder meer autonomie een te verwaarlozen factor is geworden. Huidige modellen kunnen gemiddeld bijna 300 tot zelfs 500 kilometer rijden.

Daarnaast kunnen professionals die in stedelijke of voorstedelijke gebieden werken zowel in het Vlaamse, Brusselse en Waalse gewest rekenen op een voldoende dicht openbaar netwerk aan laadstations en kan dus full electric overwegen. Hetzelfde geldt voor wie op het Vlaamse platteland werkt.

Thuis, op het werk en onderweg opladen

In heel het elektrische mobiliteitsverhaal zijn laadpunten natuurlijk een onmisbare schakel. Voor professioneel gebruik hebben zelfstandigen en kmo’s toegang nodig tot veilige en snelle laadmanieren: thuis met een eigen laadstation, op het werk met één of meerdere laadpunten, of onderweg via de Luminus Powerpass met toegang tot 1.300 laadstations in België en 150.000 in Europa.

Kijken we naar de werkomgeving, dan is hier een faciliterende rol weggelegd voor de werkgever, bijvoorbeeld voor werknemers die in appartementen wonen en thuis geen laadoplossing hebben. Door de infrastructuur aan te bieden, voldoe je ook permanent aan de behoeften van je medewerkers en bezoekers/klanten. Afhankelijk van de frequentie en de mogelijke lengte van de verplaatsingen worden vaste laadpunten op de werkplek met minder of meer vermogen voorzien.

Premies en subsidies

En de prijs? De fiscale steun steekt een flink handje toe. Zo zijn 100% elektrische wagens 100% fiscaal aftrekbaar, net als de installatie van laadpalen en de elektriciteitskosten. Daarnaast vervalt in Vlaanderen de Belasting op Inverkeerstelling en de verkeersbelasting.

Elektrische bedrijfswagens die ook privé worden gebruikt, verlagen bovendien de kosten voordeel van alle aard. Onder bepaalde voorwaarden geven ook bepaalde lokale overheden premies en subsidies voor het aankopen of leasen van 100% elektrische wagens.

Met het juiste energiecontract sla je ook een slag, dankzij 15.000 gratis kilometers via Luminus Comfy Plugin Pro bijvoorbeeld.

Benieuwd naar oplossingen voor de elektrificatie van je wagenpark of de mogelijkheid om laadinfrastructuur te plaatsen? Vind hier meer info en zet de stap naar elektrisch rijden met Luminus als copiloot.

Luminus, de energiepartner die samen met u het verschil maakt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.