Ann Rottiers, Anzy Ann Rottiers. Foto's: Ann Rottiers, Anzy

Schoenenmerk voor kleine voeten opent pop-upstore in Kloosterstraat

ANTWERPEN - An Rottiers (35), zaakvoerster van Anzy shoes, neemt tijdens de maand april haar intrek in een pop-upwinkel in de bekende winkelstraat in Antwerpen. Wat haar schoenenwinkel zo uitzonderlijk maakt, is dat ze stijlvolle schoenen verkoopt voor vrouwen met de kleinste en grootste voeten. Ze biedt modellen aan vanaf maat 33 tot en met 43.

De schoenen worden door Rottiers zelf in Antwerpen ontworpen en gemaakt in Europa. Dit jaar brengt ze haar derde schoenencollectie voor vrouwen uit. Die bestaat uit vijf verschillende modellen. "Ik haal mijn inspiratie vooral uit de jaren 70, denk maar aan plateauzolen, gekruiste bandjes en dikke hakken", vertelt Rottiers. "Dit in combinatie met de zachte tinten die de schoenen tijdloos maken", voegt ze toe.

Coronaperiode

De onderneemster stampte haar bedrijf drie jaar geleden uit de grond, in volle coronaperiode. Ze heeft zelf schoenmaat 35 en was de zoektocht naar mooie schoenen meer dan beu. "Ik zat jarenlang met hetzelfde probleem: ik vind geen schoenen in mijn maat. Of ze zijn er wel, maar worden in kleine oplages verkocht online en ik val steeds uit de boot." Aanvankelijk verkocht ze schoenen van maatje 34 tot en met 38 voor vrouwen, maar haar derde collectie is verkrijgbaar vanaf maat 33 tot 43.

Anzy Shoes