Nieuws Antwerpen Schoonheidsspecialisten en kappers leren omgaan met mensen met kanker

Schoonheidsspecialisten en kappers leren omgaan met mensen met kanker

Schoonheidsspecialisten en kappers leren omgaan met mensen met kanker

ANTWERPEN – Het Institute for Professional Care (IFPC) leidt gediplomeerde schoonheidsspecialisten en kappers op om beter om te gaan met mensen die getroffen zijn door kanker. Tijdens een officiële proclamatie in het Antwerpse provinciehuis kregen diegenen die de opleiding volgden hun kwaliteitslabel overhandigd door gedeputeerde Ludwig Caluwé.

Binnen de ziekenhuismuren is er een beperkt aanbod aan verzorging en/of massage, maar eens buiten het ziekenhuis is er nauwelijks tot geen aanbod. Daarom werd deze opleiding in het leven geroepen.

In het ziekenhuis volgen studenten bij een oncologisch team een opleidingstraject van 20 lesdagen en een ervaringsperiode van 120 uur met toetsen, examens en een eindwerk. “Dit stelt hen in staat om met kennis van zaken en op een professionele manier verzorging en massages aan te bieden”, legt Paul Verdock, voorzitter IFPC uit. “Na dit jaartraject worden ze erkend als Kanker Beauty Professional of Kanker Hair Professional en verbinden ze zich tot een jaarlijkse vorming.”

“Op die manier bekomen ze een kwaliteitslabel waarmee ze een jaar lang hun diensten kunnen aanbieden als erkende professional en worden ze opgenomen in een zoekmotor die gekoppeld is aan ziekenhuizen, mutualiteiten, enzovoort”, zegt Paul Verdonck, voorzitter IFPC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.