Nieuws Antwerpen Schop in de grond voor Scheldetunnel

Schop in de grond voor Scheldetunnel

Schop in de grond voor Scheldetunnel

Begin maart gaat de schop voor de werken aan de Oosterweelverbinding op Rechteroever definitief in de grond. Aannemer COTU start op de Scheldelaan met de voorbereidende werken voor de bouw van de Scheldetunnel. De tunnel is het eerste onderdeel van de Oosterweelverbinding dat op Rechteroever in uitvoering gaat.

Voorbereidende werken in maart

Op 1 maart start de aannemer met werken in de middenberm van de Scheldelaan. Tijdens deze werken blijft verkeer over de Scheldelaan mogelijk. In beide richtingen wordt er één rijstrook voorzien. In de tweede week van maart verschuift de werfzone naar de zuidzijde van de Scheldelaan en voert de aannemer onder meer nutswerken uit. Alle gemotoriseerd verkeer rijdt dan op de noordzijde van de Scheldelaan over versmalde rijstroken. Eén in elke richting. Deze situatie geldt tot begin april.

… en vanaf april …

Nadien wordt de Scheldelaan plaatselijk afgesloten. Vanaf dan is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Scheldelaan tussen het kruispunt met de Oosterweelsteenweg en het kruispunt met de Kastelweg. Verkeer rijdt dan via de Oosterweelsteenweg naar de Kastelweg om verderop weer aan te sluiten op de Scheldelaan. Fietsers kunnen in deze fase nog steeds gebruik maken van het fietspad langs de Scheldelaan of de Scheldedijk. Dat verandert in de loop van juni. Dan moet ook het fietsverkeer via de Kastelweg rijden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.