Firat Teker, chef Murat Zajani en Ferhat Teker Firat Teker, chef Murat Zajani en Ferhat Teker in ’t Pandje, de vroegere Pesto Bar. Foto: kma

Schotense horecafamilie van ’t Pandje opent tweede pandje in Zandhoven voor fans van steak, pasta, pizza en pita

Op Driekoningendag, zaterdag 6 januari, opende op de Liersebaan in Zandhoven eethuis ’t Pandje. Vroeger was er de Pesto Bar. De horecafamilie Teker runt al sinds 1989 ’t Pandje in de Gelmelenstraat in Schoten en was al langer op zoek naar een opportuniteit voor een tweede vestiging in de regio Zoersel-Zandhoven.

De Pesto Bar aan de Liersebaan tegenover de Wereldwinkel sloot vorige maand na dertien jaar de deuren. Lang geleden was er nog een krantenwinkel met kantoormateriaal in het pand gevestigd. En nu komt er dus ’t Pandje, een zaak met de nadruk op steak, Italiaanse pasta, Napolitaanse pizza en pita.

“Uitsluitend pita met varkensvlees, geen kebab of lamsvlees”, benadrukt zaakvoerder Firat Teker (29). “Onze specialiteit is dat we alles in het huis maken, ook al onze sauzen.” Dat konden we donderdagavond zelf ruiken. Hoewel de zaak pas zaterdag opent, geurde het al heerlijk. “Bolognaise, curry, samoerai: hier komt niks uit een pot, of je zou een kookpot bedoelen. We maken alles vers”, zegt Firat.

Zijn vader opende in 1989 ’t Pandje in Schoten, vlak bij de markt. “Ik heb het restaurant intussen overgenomen, maar mijn vader is er ook nog te vinden. We waren al een tijdje op zoek naar een opportuniteit in de regio Zoersel of Zandhoven. Wij hebben klanten van deze kanten die ook in onze zaak in Schoten komen, en het valt me telkens op hoe vriendelijk ze hier zijn. Ik voel me beter in de rand. In het midden van de stad Antwerpen zou ik geen tweede filiaal van ’t Pandje willen openen.”

Italiaanse chef

In Zandhoven zal Ferhat (27), de jongere broer van Firat, veel te vinden zijn. Voor de Italiaanse touch trokken ze chef Murat Zajani (41) aan, die al 25 jaar ervaring heeft in Italiaanse restaurants. Hij spreekt vloeiend Italiaans. “Voor de pizzabodems werk ik met deeg volgens Napolitaans recept”, vertelt Zajani.

De familie Teker werkte de voorbije weken hard om het interieur van de Pesto Bar een upgrade te geven. “De bar hebben we helemaal vernieuwd, en ook het sanitair werd aangepakt. We hebben een groene muur gemaakt en veel houten accenten voor de gezelligheid.”

’t Pandje in Zandhoven is elke dag open van 12 tot 23u, met als sluitingsdag dinsdag. De familie Teker is van origine Koerdisch. “Maar wij komen met iedereen overeen en onze familie is al lang gesetteld hier. Onze nonkel heeft zelfs nog bij de gemeente Zandhoven gewerkt.”

Wie graag een wijntje bij de steak lust, kan kiezen tussen enkele uitstekende Franse wijnen, zegt Firat.

Zaakvoerder Firat Teker, op de achtergrond een foto van Sicilië. Foto: kma