Nieuws Antwerpen SecureLink verkocht aan Orange

SecureLink verkocht aan Orange

SecureLink verkocht aan Orange

WOMMELGEM – Voor 515 miljoen euro heeft telecomoperator Orange het Belgische SecureLink overgenomen. Het cybersecuritybedrijf uit Wommelgem nam onlangs nog Zionsecurity over en opende een vestiging in Gent.

SecureLink werd in 2003 opgericht en breidde uit naar Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er werken 660 mensen voor het bedrijf in veertien kantoren. Oprichters Bert Van Loco, Hans Van Erum en Frank Staut verkochten het bedrijf in 2016 aan de Amerikaanse investeringsgroep Investcorp. Met een omzet van 248 miljoen euro is het één van de grootste onafhankelijke cybersecuritybedrijven in Europa.

Orange, dat al een belangrijke cybersecurityspeler is op de Franse markt, wordt met deze overname één van de grootste spelers in de Europese beveiligingsindustrie. Het nam begin dit jaar ook al de Britse beveilingsspecialist SecureData over.

Thomas Fetten, sinds vorig jaar ceo van SecureLink: “We zijn zeer onder de indruk van de ambitie en de succesvolle uitrol van Orange Cyberdefense de laatste jaren en kijken er naar uit om samen een pan-Europese leider in cybersecurity uit te bouwen. Orange Cyberdefense, SecureData en SecureLink zijn bijzonder complementair en delen dezelfde visie voor de sector. De gecombineerde organisatie zit in een fantastische positie om de node van klanten, partners en werknemers in te lossen.”

De overname van SecureLink zal naar verwachting afgerond worden in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. Voor Orange is het de tweede overname op korte tijd, nadat het vorige week bekendmaakte dat het de Hasseltse ICT-integrator BKM overkoopt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.