Nieuws Antwerpen Sentiance wint de DIAmond Award voor innovatie in verzekeringstechnologie.

Sentiance wint de DIAmond Award voor innovatie in verzekeringstechnologie.

Sentiance wint de DIAmond Award voor innovatie in verzekeringstechnologie.

Sentiance, een bedrijf dat data over het menselijk gedrag verzamelt en omzet in bruikbare gegevens behaalt op een congres in Amsterdam de DIAmont Award voor de meest prominente innovatie op het stuk van verzekeringstechnologie. De selectie gebeurde door vooraanstaande vertegenwoordigers uit de verzekeringswereld op de zogenaamde DIA-conferentie. Waarbij DIA staat voor ‘Digital Insurance Agenda’ of digitale verzekeringsagenda. Sentiance is gevestigd in Antwerpen.

DIA is een wereldwijde organisatie die de verzekeringswereld voorbereidt op de digitale toekomst. Ze brengt kaderleden uit de verzekeringswereld en uit de wereld van de financiële technologie bij mekaar. De winnaar van de DIAmond award wordt aangeduid door alle verzekeringsmaatschappijen van over de hele wereld die naar  de DIA-conferentie 2017 zijn gekomen om de meest innovatieve bedrijven uit de wereld van de verzekeringstechnologie in actie te zien.

Toon Vanparys, de CEO van Sentiance is opgetogen over het behalen van de Insurtech Award, vooral omdat die is toegekend door verzekeringsmaatschappijen van over de hele wereld. “Eens te meer blijkt dat wat Sentiance te bieden heeft aan de verzekeringswereld van grote waarde is voor de eindgebruiker.
Onze datatechnologie stelt verzekeringsmaatschappijen in staat om een nieuwe generatie verzekeringsproducten uit te werken die het leven van de mensen veiliger, gezonder en comfortabeler zal maken. De atmosfeer op de DIA-conferentie was geweldig” zegt Toon Vanparys nog. “Het is fantastisch om deel te kunnen uitmaken van een gemeenschap van verzekeringsexperts van over de hele wereld”.

Sentiance is een data-bedrijf dat gegevens die worden verzameld via IOT (Internet of Things)-sensoren omzet in bruikbare inzichten in het gedrag van mensen. Verzekeringsmaatschappijen kunnen uit de resultaten van dat onderzoek afleiden hoe hun klanten zich in het leven van alledag gedragen en daar de nodige besluiten uit trekken.

DIA zet zich in voor de digitale transformatie in de verzekeringswereld. De conferentie, de belangrijkste ter wereld, brengt de verantwoordelijken voor de veranderingsprocessen in verzekeringsondernemingen samen met bedrijfsleiders uit de financiële technologie.  De tweedaagse conferentie  vond plaats in Amsterdam op 10 en 11 mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.