Nieuws Antwerpen Seven Miles voortaan ook "over het water"

Seven Miles voortaan ook "over het water"

Seven Miles voortaan ook "over het water"

katrienHet team van van het Antwerpse HR-bedrijf Seven Miles wordt versterkt met Katrien Miechielsens. Die gaat voor Seven Miles vanuit Wetteren de markt in  Oost- en West-Vlaanderen bewerken.  “We hadden al langer de ambitie om Seven Miles regionaal uit te breiden. Met Katrien hebben we een gedreven onderneemster gevonden die haar schouders onder dit project wil zetten”, aldus Sandra Peeters, zaakvoerster van Seven Miles.

Seven Miles bestaat uit een team van HR-experten die KMO’s adviseren, trainen en coachen. Het bedrijf is onlangs ook gestart met een eigen payroll service. Sandra Peeters zette haar bedrijf acht jaar geleden op en heeft het onderhand uitgebouwd tot een gerespecteerde partner voor tientallen KMO’ers.

De zaken lopen vandaag uitstekend. Het consultancybedrijf uit Hove heeft een flink gevuld opdrachtenboek. “Wij gaan bv. in op de recente hype waarbij zelfsturing van de werknemers centraal staat”, zegt Sandra Peeters. “De managementsliteratuur heeft het over de verhoogde betrokkenheid van de werknemers bij de activiteiten van hun bedrijven. Het gaat erom dat teams zelf hun eigen doelstellingen uittekenen, dat de werknemers elkaar evalueren en zelfs beslissen wie een loonsverhoging kan krijgen.”

Die vernieuwende samenwerkingsvorm is het centrale thema bij een nieuw initiatief dat Seven Miles in september e.k. opzet. Daarbij worden tien ondernemers voor één week meegenomen naar Toscane. Zij krijgen er een intensieve trainingsweek aangeboden. “Onze morgen- en avondsessies zitten vaak zo vol dat we het initiatief genomen hebben om met onze klanten naar het buitenland te trekken”, zegt Sandra Peeters. “Wij maken ons sterk dat wij er met onze cursisten een concreet stappenplan kunnen uitwerken waarmee ze de nodige veranderingen in hun bedrijven kunnen doorvoeren.”

Seven Miles heeft enkele tijd geleden ook een eigen payroll service opgezet. “Wij hebben in het verlengde van onze activiteiten moeten vaststellen dat veel KMO’ers absoluut niet tevreden zijn over de sociale secretariaten waarbij ze aangesloten zijn. Ze voelen zich ten aanzien van de grote klanten van die secretariaten wat weggedrukt en onvoldoende gehoord. Wij gaan ervan uit dat wij die lacune in de markt kunnen opvullen”, zegt Sandra Peeters nog.

Vanuit het hoofdkantoor in Hove ondersteunde Seven Miles al enkele klanten in Oost- en West-Vlaanderen. De afstand staat echter haaks op de nabijheid en persoonlijke aanpak die Seven Miles hoog in het vaandel draagt.  In de samenwerking met Katrien Miechielsens wil Seven Miles een lokale en betrouwbare hr-partner worden voor zijn voor ondernemers “aan de andere kant van het water.”

Katrien Miechielssens is zaakvoerster van Retec Instruments en al 25 jaar onderneemster in hart en nieren. Nu de strategische fundamenten bij Retec zijn gelegd is voor haar de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Haar ambitie is om ondernemers te helpen bij hun groei en bij de uitbouw van hun team. Katrien: “Als je een goed team hebt, kun je het maar beter goed soigneren”.

In Oost-Vlaanderen vindt Seven Miles onderdak in de moderne kantoren van Retec Instruments in Wetteren. In het najaar zullen daar de eerste ontbijtsessies en opleidingen georganiseerd worden. Oostkamp wordt de uitvalsbasis voor de dienstverlening in West-Vlaanderen.

foto: Katrien Miechielsens

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.