Caroline Degeyter en Margaux Adriansen in conceptstore CDKN. Foto: marc wouters Caroline Degeyter en Margaux Adriansen in conceptstore CDKN. Foto: marc wouters

Shopping Promenade verwelkomt nieuwe conceptstore

Het tij voor het Kapelse winkelcentrum lijkt te keren. Zaterdag opende conceptstore CDKN een nieuwe winkel en fashionstore So Bling Bling verhuisde naar een andere plek in Promenade. IJszaak Cocorico stelt zich voor aan winkelende klanten en trekt volgende maand eveneens naar Promenade.

Shoppingmanager Promenade Christophe Peeters kijkt tevreden naar de toekomst. Zaterdag 5 augustus verwelkomde hij met plezier nieuwkomer conceptstore CDKN. Volgende maand opent Cocorico zijn ijsjeszaak met tearoom en er zijn onderhandelingen bezig om in het shoppingcentrum ook nieuwe horecazaken welkom te heten.

“We tellen dertig winkelpanden en negen staan nog leeg. Dat wil dus zeggen dat 70% is ingevuld. Als we het uitdrukken in winkeloppervlakte is op dit moment zelfs 80% bezet”, geeft Christophe Peeters mee. Hij stipt nog een niet onbelangrijk detail aan: “De openbare toiletten in Promenade zijn opnieuw geopend.”

Christophe Peeters, shoppingmanager Promenade. Foto: marc wouters
Christophe Peeters, shoppingmanager Promenade. Foto: marc wouters

Achtste winkel

Tot eind januari wordt CDKN een pop-upwinkel. “Handelsmodel conceptstore komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Dat houdt in dat je een winkelruimte aanbiedt aan ondernemers, die daar hun goederen kunnen verkopen. Dit is mijn achtste winkel in Vlaanderen en bijna overal hebben we een pand in een winkelcentrum. Toen ik zeven jaar geleden met dit concept startte, opende ik de eerste conceptstore in Vlaanderen, maar ondertussen is dat handelsmodel meer en meer ingeburgerd.”

In Promenade vind je nu twee conceptstores en dan nog wel vlak bij elkaar. “Dat geeft niet, want we bieden andere producten aan. Daar waar de collega’s van Jacob’s zich hoofdzakelijk richten op lokale ondernemers, vind je bij ons vooral de grotere Belgische merken als De Witte Lietaer, tassen van Hedgren en shorts van Mc Alson.”

Variatie is een troef voor een conceptstore. Foto: marc wouters
Variatie is een troef voor een conceptstore. Foto: marc wouters

Caroline Degeyter gelooft voor de volle honderd procent in het businessmodel conceptstore en motiveert dat met enkele voorbeelden. “Heel wat beginnende zaken maken er gebruik van. Babywinkel Visjes & Co en kledingzaak Kleir Antwerpen zijn bij ons begonnen met het opstarten van hun zaak in bijberoep. Ondertussen leiden de zaakvoerders hun eigen zaak als volwaardige zelfstandigen.”

Modebedrijf en fashionstore So Bling Bling bestaat al veertien jaar en is zo goed als al die jaren actief in Promenade. De modewinkel verhuist nu naar zijn derde locatie in Promenade. Zaterdag deed ook ijszaak Cocorico zijn eerste intrede in Promenade. In afwachting van zijn komst volgende maand, was Cocorico zaterdag al wel aanwezig met een ijsjeskar.

So Bling Bling verhuist naar ander pand. Foto: marc wouters
So Bling Bling verhuist naar ander pand. Foto: marc wouters