Nieuws Antwerpen Shoppingcenter Wijnegem trakteert bezoekers om volledige heropening horeca te vieren

Shoppingcenter Wijnegem trakteert bezoekers om volledige heropening horeca te vieren

Shoppingcenter Wijnegem trakteert bezoekers om volledige heropening horeca te vieren

Nu de horeca volledig kan heropenen, halen ook de handelaars van Wijnegem – Shop Eat Enjoy opgelucht adem. Wie de afgelopen weken ging shoppen in de 250 winkels, kon enkel buiten terecht op het terras aan de hoofdingang of de take-outzone die buiten aan inkom 11 werd ingericht. Het shoppingcenter telt maar liefst 28 bars en restaurants. Om de heropening te vieren – en daarmee de horeca al meteen een hart onder de riem te steken – trakteert Wijnegem haar bezoekers.

Katrien Geysen, General Manager Wijnegem – Shop Eat Enjoy: “We zijn ontzettend blij voor onze 28 horeca uitbaters. Het geduld dat ze al sinds de sluiting in oktober tonen, verdient veel respect en wordt nu eindelijk beloond. De heropening is niet alleen goed nieuws voor henzelf, maar ook voor collega-handelaars.”

Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: “De horecazaken in de shoppingcentra worden daarbij vaak vergeten, maar maken een enorm belangrijk deel uit van onze economie. Veel shoppers koppelen een dagje winkelen aan een bezoekje aan de horeca en omgekeerd.”

Om de heropening van de horeca in Wijnegem te vieren, kan iedereen op de website een koffiebon downloaden, waarmee ze op woensdag 9 juni tussen 10 en 12 uur een gratis koffie krijgen in de horeca. Elke bezoeker die in de komende vier weken een bezoek brengt aan een horecazaak van Wijnegem – Shop Eat Enjoy, maakt bovendien ook kans om ‘1 jaar gratis op restaurant’ te winnen of één van de vele andere prijzen.

Horeca en winkeliers versterken elkaar

Met de volledige heropening van de horeca keert alles voor Wijnegem geleidelijk terug naar het normale. Het waren nochtans moeilijke maanden voor het grootste shoppingcenter van het land.

Dirk Van Oost, Uitbater Cosy House: “Onze winkels zijn tot 20u geopend, op vrijdag zelfs tot 21u. Toen de horeca binnen gesloten was, merkten we helaas dat vele klanten vroeger naar huis keerden om thuis te eten. De laatste uren waren tijdens de horecasluiting daarom helaas erg rustig voor onze winkels. We hebben onze collega’s uit de horeca echt gemist en verwelkomen hen met open armen terug. Horeca en winkeliers versterken elkaar nu eenmaal.”

“We voelen ook aan dat de retailers klaar zijn voor een frisse start. De afgelopen maanden hebben we een aantal nieuwe retailers mogen verwelkomen, en ook de komende maanden staan nog een aantal nieuwe openingen op de planning. Zo zal Name-It (kinderkleding) haar allereerste Belgische winkel openen in Wijnegem en ook FOX (speelgoed) tekende een contract. Anderen hebben dan weer hun winkelruimte uitgebreid of vernieuwd. Denk maar aan Zara die een nieuwe flagshipstore van 2.540 vierkante meter heeft geopend”, klinkt Katrien Geysen van Wijnegem Shop Eat Enjoy hoopvol.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.