Nieuws Antwerpen Shoppingcentrum in de Stadsfeestzaal trekt opnieuw meer bezoekers.

Shoppingcentrum in de Stadsfeestzaal trekt opnieuw meer bezoekers.

Shoppingcentrum in de Stadsfeestzaal trekt opnieuw meer bezoekers.

De stadsfeestzaal op de Meir doet het opnieuw goed als shoppingcentrum. Dat melden de eigenaar en uitbater van het centrum, de Nederlandse immo-maatschappij Multi Corporation BV en de Group Hugo Ceusters-SCMS die zorgt voor de exploitatie. De afgelopen jaren waren wat minder zeggen ze maar vorig jaar trok het shoppingcentrum opnieuw meer dan zes miljoen bezoekers. Dat is evenveel als in de succesvolle beginjaren. De huidige eigenaars gaven vorig jaar de commerciële exploitatie in handen van Group Hugo Ceusters-SCMS.
Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat de Stadsfeestzaal door Multi Corporation werd gekocht en werd geopend als shoppingcentrum.  Vorig jaar werden er zes miljoen bezoekers geteld. Op een gemiddelde zaterdag komen er algauw 35.000 bezoekers over de vloer.

De voorbije jaren had de Stadsfeestzaal het niet altijd even makkelijk, mede door het vertrek van de Duitse elektronica-supermarkt Saturn in 2013. Van begin 2015 tot eind 2016 was het zoeken naar nieuwe invullingen.

Bij het aantrekken van nieuwe winkels werd het roer omgegooid. Er werden discounters als Action aangetrokken die 1.100 m2 huurt. Daarnaast kwamen er andere populaire winkels als Habitat, Kruidvat, Hans Anders, verder een aantal pop-up winkels en diverse permanente kiosken zoals Jules De Strooper, La Maison du Chocolat Belge, Munch Me Frozen Yoghurt, Bubble Bar, Let’Sushi, Fatima’s Foodshop en MoMade Cupcakes.

Group Hugo Ceusters – SCMS (HCS) werd begin 2013 opgericht. Het is een fusie van zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters NV en Shopping Center Management Services NV (SCMS).

Multi Corporation BV is een Nederlandse groep die eigenaar en uitbater is van shopping centra in heel Europa en Turkije. In totaal bezit de groep zo’n 130 shopping centra.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.