Nieuws Antwerpen Sibelco scoort vooral in Amerika

Sibelco scoort vooral in Amerika

Sibelco scoort vooral in Amerika

sibelcoMet een omzetcijfer van liefst 3,3 miljard euro heeft de Antwerpse grondstoffenproducent Sibelco een uitstekend boekjaar 2014 neergezet. De verkoop aan kalk, klei, silica, silicium, calciumcarbonaat en andere basisstoffen groeide zelfs met 12%.

Sibelco leeft een heel discreet bestaan. Als een van de weinige overgebleven Antwerpse industriële multi’s laat het bedrijf maar zelden van zich spreken. Dit neemt niet weg dat Sibelco internationaal een toonaangevend concern is. De financiële resultaten mogen overigens eveneens gezien worden. Uit de resultatenrekening die onlangs neergelegd werd bij de balanscentrale van de Nationale Bank blijkt dat Sibelco een bedrijfsresultaat van ineens 673.000 euro gerealiseerd  heeft, 20% meer dan het jaar ervoor. De nettowinst lag met 240.000 euro zelfs 59% hoger.

Het concern heeft vooral uitstekend gepresteerd in de Verenigde Staten. Sibelco heeft er grote hoeveelheden zogenaamd fraczand geleverd aan de Amerikaanse olieconcerns die massaal naar leisteenolie boorden. In Amerika bedroeg de omzet zelfs 1 miljard euro, nagenoeg een derde van de hele groep.

SCR-Sibelco de Belgische vestiging uit de groep deed het eveneens uitstekend. De omzet klom met 7% tot 89 miljoen euro. In de nieuwe Antwerpse vestiging, High5 werd zwaar geïnvesteerd in de verbetering van het sorteerproces van oude flessen. High5 recycleert oud glas.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders werd Bert De Graeve verkozen tot nieuwe bestuurder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.