Siebens Spoorbouw in Nederlandse handen

Station Den Bosch op de schopSiebens Spoorbouw uit Wilrijk is overgenomen door de Nederlandse groep Strukton. De Antwerpse spooraannemer wordt geïntegereerd in de divisie Strukton Rail dat in Merelbeke Strukton Rail NV runt. Siebens Spoorbouw is gespecialiseerd in het leggen en onderhouden van spoorlijnen voor overheidsbedrijven als Infrabel en voor grote industriële ondernemingen. Het bedrijf kan ook de aanleg van kraanbaan- en rolbrugsporen aan.

Een en ander kadert in het plan van Strukton Rail, een dochter van de groep Strukton (Utrecht) om in België zijn marktpositie verder uit te breiden. Strukton is een toonaangevende Nederlandse bouwgroep die met zijn 6000 werknemers tekent voor een omzet van pakweg 1,6 miljard euro.

Strukton Rail is in België de toonaangevende spooraannemer die werken uitvoert in verschillende raildisciplines. Het gaat dan niet enkel om de spoorbouw maar ook signalisatie, kabel en bovenleidingwerken. Strukton Rail werkt in België voornamelijk voor de verschillende overheidsbedrijven in de railomgeving (Infrabel, De Lijn, MIVB, TEC). Strukton Rail is als fullserviceprovider voor railsystemen actief in heel Europa. Het ontwikkelt, bouwt, installeert en onderhoudt spoorsystemen met als doel het spoor optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken.

Siebens Spoorbouw werd opgericht in 1987 en is in al die jaren onder zaakvoerder Geert Siebens een echt familiebedrijf gebleven. Het bedrijf opereert vanuit Wilrijk en beschikt tevens over opslagplaatsen in Hemiksem.De activiteiten van Siebens behelzen onder andere het vernieuwen en aanleggen van trein- en tramsporen. Het bedrijf doet niet alleen aan nieuwbouw van railsystemen, maar ook aan preventief onderhoud van de geleverde systemen.

Bij Siebens staan vandaag 19 medewerkers op de payroll. Het bedrijf tekent voor een jaaromzet van zowat 3,6 miljoen euro.

Patrick Vanhie, directeur Strukton Rail NV: “Deze overname komt beide ondernemingen ten goede. De overname van Siebens Spoorbouw met zijn activiteiten is een perfecte aanwinst voor het realiseren van onze doelstellingen.”

Siebens Spoorbouw zal onder zijn eigen naam blijven functioneren en de mogelijkheid hebben om, met de steun en knowhow van Strukton Rail, zijn activiteiten verder uit te bouwen. De overname zelf zal geen directe gevolgen hebben voor het personeel.

De transactie werd begeleid door SDM Corporate Finance Group (Borgerhout) en Corfinco.

Verwant en interessant: