Nieuws Antwerpen SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise

SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise

SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise

Lex Hemels

Lex Hemels

Donderdag lichtte SIG Air Handling in het MAS – de plek voor ontmoeting en uitwisseling – zijn nieuwe plannen toe aan de internationale pers. SIG ontwikkelt zich als toonaangevende speler op de Europese markt van producten en systemen voor Heating, Ventilation & Air Conditioning (HVAC). Het bedrijf is actief in twaalf Europese landen, telt meer dan honderd distributie-outlets, heeft een pan-Europees team, met hoofdkantoor in Zaventem, en draait een omzet van ca. 250 miljoen euro met een duizendtal werknemers.

SIG Air Handling behoort tot Sheffield Insulation Group plc, Europees leider op het gebied van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie. SIG plc is een FTSE 250-bedrijf en staat genoteerd op de Londense beurs. De jaarlijkse omzet bedraagt 3,2 miljard euro en het bedrijf heeft ongeveer 10 000 werknemers in dienst.

SIG Air Handling is actief op het overnamepad. Vorig jaar nam het enkele HVAC-bedrijven over in Nederland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Met de recente overname van BLH GmbH heeft de groep de ambitie om ook uit te breiden op de Duitse markt.

Onder het motto ‘Improving air because we care’ doktert het bedrijf samen met architecten, studiebureaus en projectontwikkelaars ventilatiesystemen uit die ervoor zorgen dat mensen gezonde binnenlucht ademen op hun werk, in huis en tijdens hun vrije tijd.
Lex Hemels, Managing Director SIG Air Handling, haalde als voorbeeld The Edge’, de hoofdzetel van Deloitte in Amsterdam, aan. SIG Air Handling stond in voor het klimaatsysteem van dit kantoorgebouw dat tot het meest duurzame ter wereld is uitgeroepen.

Naast vakspecifiek advies en partnerships voor totaalprojecten, kloppen klanten aan bij SIG Air Handling voor het aanbod van meer dan 15 000 producten dat beschikbaar is via distributie-outlets en de webshop.
Sinds kort ontwikkelt en verdeelt het bedrijf een eigen merk met producten voor luchtverbetering, -verplaatsing en –verspreiding om zijn positie op de Europese markt te verstevigen: CAIROX.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.