Nieuws Antwerpen Signalen bij burnout zijn herkenbaar

Signalen bij burnout zijn herkenbaar

Signalen bij burnout zijn herkenbaar

piaHet management heeft het vaak over productiviteit en flexibiliteit. Het gaat er dan ook geregeld hard aan toe bij de bedrijven. Van de weeromstuit zijn stress en burnout daar het gevolg van. Liefst 15% van de werknemers wordt vandaag geconfronteerd met een vorm van depressie, hebben studies eerder uitgemaakt. Het Antwerpse consultancybedrijf Better Minds at Work leert ondernemers en HR-professionals beter omgaan met “mentaal kapitaal.”

Elke Geraerts en Pia Buysse zijn al geruime tijd actief in HR. In een economische omgeving die veelal zwaar onder druk staat is het hen er om te doen de mentale weerbaarheid van mensen te verhogen. Ze organiseren daarom events waar een team aan coaches, trainers, psychologen en artsen het publiek confronteert met de problematiek. Professioneel omgaan met stress kun je immers leren. Het gaat erom de eerste signalen te onderkennen die wijzen op een burnout. Bovendien kun je de veerkracht van de mensen versterken. Door de wilskracht te verhogen, optimisme te trainen en de bewustwording van negatieve gedachten aan te voelen. Voeding kan daarbij een belangrijke rol spelen. Gezonde voeding maakt je immers energiek.

De sessies die het Antwerpse bedrijf organiseert zijn veelal interactief opgebouwd. In de confrontatie tussen de coaches en het publiek groeien krachtlijnen die Better Minds at Work uitdraagt in een totaalbeeld.

Op 17 juni e.k. staat een nieuwe sessie gepland in de Urban City (Ankerrui 9) in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.