Mount Ulawun Sipef Mount Ulawun. Foto: Sipef

Sipef ontruimt plantages en fabriek na vulkaanuitbarsting op Papoea-Nieuw-Guinea

Na een vulkaanuitbarsting maandag op Papoea-Nieuw-Guinea heeft Sipef er enkele van zijn plantages en één palmolie-extractiefabriek ontruimd. Dat laat de Belgische groep uit Schoten woensdag weten.

De ruim 2.300 meter hoge Ulawan barstte maandagnamiddag plaatselijke tijd uit. De aswolk bereikte volgens het Australische vulkaancentrum VAAC een hoogte van 15 kilometer.

Niet ver van de Ulawan ligt Sipefs palmoliedochter HOPL. Als gevolg van de uitbarsting besliste dat bedrijf om "de noordelijk gelegen plantages en een van de drie palmolie-extractiefabrieken" uit voorzorg te ontruimen, laat de Belgische plantagegroep weten.

De andere twee palmolie-extractiefabrieken en bijhorende plantages draaien nog, benadrukt Sipef. Asregens bemoeilijken voorlopig wel de activiteiten in een van de sites.

Volgens Sipef is het nog te vroeg om de volledige impact van de vulkaanuitbarsting in kaart te brengen. "Er zijn geen meldingen van doden of gewonden of van zware schade aan de infrastructuur", geeft het bedrijf wel mee.