Nieuws Antwerpen Sir Anthony Van Dyck verandert van eigenaar begin 2017

Sir Anthony Van Dyck verandert van eigenaar begin 2017

Sir Anthony Van Dyck verandert van eigenaar begin 2017

Marc Paesbrugghe

Marc Paesbrugghe

Begin 2017 geeft Marc Paesbrugghe van het vermaarde restaurant Sir Anthony Van Dyck, gelegen in de historische Vlaeykensgang in Antwerpen, de fakkel door aan souschef Jöran De Backer. Het keuken- en zaalpersoneel is blij dat de zaak zal worden voortgezet.
“Ik word 67 en zowel fysiek als mentaal begin ik het te voelen. Mijn vrouw Bernadette en dochter Isabelle stoppen samen met mij”, zegt Paesbrugghe.

Gestart met niets en na veertig jaar hard werken laat Paesbrugghe ‘zijn kindje’ over. Hij studeerde aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen van Koksijde en oogstte in de jaren ‘90 roem met het culinair tv-programma ‘Cordon Bleu’. Al op jonge leeftijd zat de huidige souschef Jöran De Backer gekluisterd voor de buis naar zijn toekomstige patron te kijken.
“Een tijd later kwam ik drie keer per jaar eten in Sir Anthony Van Dyck”, adus Jöran De Backer die zeven jaar geleden als souschef begon. Nu is hij zeer vereerd dat hij in de voetsporen van Marc Paesbrugghe kan treden.

De nieuwe chef houdt ook van de klassieke keuken en zal wellicht enkele eigen accenten geven aan de presentatie van de gerechten. De tijd die Marc Paesbrugghe in de restaurantkeuken rest, wil hij graag een aantal klassiekers uit zijn beginperiode terug op de kaart zetten.

In 1978 kreeg Paesbrugghe zijn eerste Michelinster, enkele jaren later de tweede en drie kookmutsen van GaultMillau. Bewust wijzigde hij zijn concept in 1992 zodat zijn restaurant niet langer kon worden opgenomen in Franse gastronomische gidsen. In 2011 ging hij nog een stap verder door met Sir Anthony Van Dyck Culinair advies, begeleiding en kookdemonstraties centraal te stellen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.