Nieuws Antwerpen Skateboard van Antwerps designer Floris Van Opstal valt in de prijzen

Skateboard van Antwerps designer Floris Van Opstal valt in de prijzen

Skateboard van Antwerps designer Floris Van Opstal valt in de prijzen

ANTWERPEN/BOECHOUT – Het design van Antwerpenaar Floris Van Opstal, een skateboard geïnspireerd op het gekende servies van Delfts Blauw, kaapt een tweede plaats weg tijdens de Rijksstudio Awards. Deze kunst- en designprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door het Rijksmuseum in Amsterdam.

De Rijksstudio Award moedigt kunstenaars aan om een eigen werk te maken geïnspireerd door de collectie van het Rijksmuseum. Uit meer dan 2800 internationale inzendingen werd Skate-Bord, een design van Antwerpenaar Floris Van Opstal, geselecteerd als winnaar. Floris presenteerde een print voor een reeks skateboards geïnspireerd door het gekende servies van Delfts Blauw. Naast kunstenaar is Floris ook freelance grafisch designer onder het alias floWris.

Nog voor de uitslag bekend was, werd één van de winnende skateboards in productie genomen door pop-up kunstgalerij Ukkelberrifun. De vijftig exclusieve skateboards en ander werk van Floris werden normaal eind oktober voorgesteld aan het publiek, maar de tentoonstelling werd door de coronamaatregelen verplaatst naar 11, 12 en 13 december. De collectie zal dan tentoongesteld worden bij ydde.be in Boechout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.