Nieuws Antwerpen Slickss-software moet transport vlotter doen verlopen.

Slickss-software moet transport vlotter doen verlopen.

Slickss-software moet transport vlotter doen verlopen.

slickssDe manier waarop de transportsector zijn goederenstromen opvolgt is achterhaald, vindt Nick Poels, medeoprichter van Slickss. Deze Antwerpse start-up ontwikkelt software die de ’traditionele’ logistieke sector de stap naar de 21ste eeuw moet doen zetten. De Tijd meldt dat het daarvoor 1,5 miljoen euro krijgt van Fortino, het investeringsfonds van ex-Telenet-topman Duco Sickinghe.

‘Bijna 75% van alle transport wordt nog altijd geregeld via spreadsheets, telefoon en e-mail’ zegt Nick Poels. Maar volgens CEO Alex Lisitzky, die zes jaar in de logistieke sector werkte is er een kentering gaande. Lisitzky ondervond daar de problemen aan den lijve. Om de technologische achterstand weg te werken startte hij drie jaar geleden met Poels en nog drie anderen het softwarebedrijf Slickss.

Slickss richt zich met zijn software op grote logistieke bedrijven én op verladers. Die bedrijven moeten hun goederen met zo weinig mogelijk hindernissen van punt A naar punt B krijgen. En tijdens dit transport moeten ze zicht krijgen op alle mogelijke hindernissen die het vlotte verloop van de operatie hinderen, laat het een lekke band zijn, files, verlies van lading of wat dies meer zij. ‘Veel bedrijven hebben nog onvoldoende realtimezicht op hun goederenstromen’, zegt Lisitzky. ‘En veelal wordt nog gewerkt met een spreadsheet, excel, mail, papier, telefoon, met als gevolg veel dubbel werk en geen zicht op de kosten.’

Ht nieuwe systeem is vergelijkbaar met een verkeerstoren, zegt Poels. ‘Maar in plaats van vliegtuigen houdt het goederenstromen in de gaten, en de kosten die daarmee gepaard gaan.  In uitzonderlijke gevallen laat het automatisch een alarm afgaan als er iets misloopt.’ Het systeem maakt gebruik van ’track and trace’, een mobiele app, geolocatie en het chatten. Er is een mobiele app waarmee chauffeurs kunnen invullen waar ze zijn en welke goederen ze hebben opgehaald. Ze werken o.m. voor DHL, Atlas Copco, CEVA Logistics en Fluor’.

Met het nieuwe geld van Fortino (‘een mijlpaal voor het bedrijf’) wil Slickss zich ook richten op de kmo’s. ‘Ons systeem is makkelijk integreerbaar met de ERP-software die door kmo’s wordt gebruikt.’

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.