Nieuws Antwerpen Sligro komt naar Antwerpen

Sligro komt naar Antwerpen

Sligro komt naar Antwerpen

sligroDe Nederlandse winkelketen Sligro gaat binnen afzienbare tijd een eerste vestiging openen in Antwerpen. Sligro is traditioneel als zelfbedieningsgroothandel een concurrent van Makro. Antwerpen moet voor de Nederlanders kennelijk zoiets als een testcase worden.
Sligro bedient de grensstreek rond Antwerpen tot dusver vanuit zijn Nederlandse vestigingen. Nogal wat Belgen rijden daartoe naar Bergen op Zoom, Roozendaal of Terneuzen. Het bedrijf heeft dus sowieso al een stevige voet aan wal in België.

Er circuleerden al langer geruchten dat Sligro de stap over de grens zou wagen. Een en ander is nu voor het eerst concreet bevestigd. Het bedrijf heeft kennelijk enkele vastgoedmakelaars aangeschreven om geschikte locaties en magazijnen te vinden. De eerste vestiging zal in dit opzicht een combinatie worden van een concrete groothandel en een distributiebedrijf. Indien de resultaten in Antwerpen meevallen zullen er allicht nog meer vestigingen geopend worden.

Het bedrijf trekt over drie jaar zowat 30 miljoen euro uit voor de expansie richting België.

Sligro is als zelfbedieningsgroothandel een onderdeel van de Sligro Food Group. Het concern omvat liefst 49 zelfbedieningsgroothandels en 9 bezorggroothandels. Het assortiment bestaat uit meer dan 60.000 voedingsproducten. Dat het Sligro ernst is met zijn expansie naar Vlaanderen mag blijken uit het feit dat de groep eerder Java in Rotselaar overnam, eveneens een voedingsgroothandel.

Sligro is in Nederland ook actief met de supermarktketen Emté, maar voorlopig zijn er nog geen plannen om die ook naar België uit te breiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.