Oprichters Francis Martens en Hilde Van Brempt

Software-ontwikkelaar Exalate gaat verder zonder iDalko

ANTWERPEN - Het Antwerpse techbedrijf iDalko en software-ontwikkelaar Exalate kondigden maandag aan dat hun wegen zullen scheiden en dat ze beiden verdergaan als onafhankelijke bedrijven.

Op enkele jaren tijd groeide Exalate onder de vleugels van iDalko uit tot een wereldleider in integratiesoftware. Zowel hun team als hun partnerbestand breidde uit en het bedrijf kent een omzetstijging van 2x per jaar. Nu het bedrijf internationaal gevestigd is, gaat het onafhankelijk van het Antwerps techbedrijf verder.

Om hun toekomstplannen uit te werken heeft Exalate nog een aanzienlijke financiële injectie gekregen. Daarmee zal de software-ontwikkelaar de productontwikkeling versnellen en hun bereik en internationale aanwezigheid verder uitbreiden.

"Nieuwe hoogten van succes" 

Francis Martens, mede-oprichter van iDalko en product owner van Exalate, zal samen met co-oprichter Hilde Van Brempt aanblijven bij Exalate.

"Exalate heeft zijn waarde bewezen voor een groeiend aantal bedrijven wereldwijd", zegt product owner Francis Martens. "We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe hoofdstuk het bedrijf in staat zal stellen om nieuwe hoogten van groei en succes te bereiken."

"We zijn trots op de groei die iDalko en Exalate de afgelopen twaalf jaar hebben doorgemaakt en dankbaar voor het team dat die groei mogelijk heeft gemaakt", klinkt het bij Van Brempt. "We zien deze nieuwe fase als een kans voor beide bedrijven om zichzelf verder te versterken."

Samenwerking met Avisi 

Ook bij iDalko zelf staan veranderingen op het programma. Het bedrijf gaat samenwerken met het Nederlandse techbedrijf Avisi om haar toekomst verder uit te bouwen. Manuel Pattyn blijft wel aan als Managing Director in het Antwerpse.

"iDalko en Avisi zijn twee innovatieve en vooruitdenkende bedrijven bedrijven. Onze samenwerking zal ervoor zorgen dat we nog betere diensten kunnen leveren aan onze klanten", aldus Pattyn.