Nieuws Sollicitatieproject 12work genomineerd voor Henry Van de Velde Awards

Sollicitatieproject 12work genomineerd voor Henry Van de Velde Awards

Sollicitatieproject 12work genomineerd voor Henry Van de Velde Awards

Het Mechelse sollicitatieproject 12work (want to work) is, met dank aan Antwerps designbureau en partner Studio Dott, genomineerd voor de prestigieuze Henry Van de Velde Awards. De eerste werkzoekende die zich voor een 12work-verspreide vacature aanmeldt en dus motivatie toont, krijgt de job zonder CV, sollicitatie of discriminatie. Het project werd genomineerd binnen de categorie Business Innovation.

12work is een project van Stad Mechelen met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF), in samenwerking met vzw DUO for a JOB en designbureau Studio Dott. Het project baseerde zijn selectieprocedure op het Open HiringTM-model van de Amerikaans Greyston Bakery. Bijna een jaar nadat de eerste vacatures online gingen, wordt 12work nu met dank aan Studio Dott in de categorie Business Innovation genomineerd voor de Henry Van de Velde Awards.

“Studio Dott zorgde voor de speelse, dynamische en frisse vormgeving van 12work. Tekst wordt tot een minimum beperkt, wat de communicatie erg toegankelijk maakt” vertelt Gabriella De Francesco, schepen van sociale zaken, welzijn, diversiteit en gelijke kansen. “Maar zelfs zonder award is 12work goud waard, want op minder dan een jaar tijd zijn er al acht jobs zonder sollicitatie ingevuld, met tevreden werknemers én werkgevers zoals Labcorp, Scholengroep 5 en Stad Mechelen tot gevolg.”

De Henry van de Velde Awards worden uitgereikt door Flanders DC en zijn de belangrijkste designprijzen in België. Naast Business Innovation reikt de vakjury awards uit in nog vier andere categorieën: Lifetime Achievement, Young Talent, Company en Ecodesign by OVAM Award.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.