Nieuws Antwerpen Spanning op Vlaamse arbeidsmarkt neemt toe.

Spanning op Vlaamse arbeidsmarkt neemt toe.

Spanning op Vlaamse arbeidsmarkt neemt toe.

Bijna één op drie werkgevers in Vlaanderen ondervindt moeilijkheden om vacatures ingevuld te krijgen. In Brussel en Wallonië daarentegen wordt de arbeidsmarkt juist minder krap. Dat blijkt uit een enquête van het bedrijf voor interimarbeid Manpower. In Vlaanderen ondervindt 31% van de werkgevers moeilijkheden om het juiste personeel te vinden. Dat is een stijging met 5 procentpunt in vergelijking met 2015.

Vooral technische profielen, ICT’ers en geschoolde arbeiders zijn moeilijk te vinden. In Vlaanderen voeren chauffeurs de lijst aan van de knelpuntberoepen. “De logistieke sector trekt erg aan in Vlaanderen. De spanning op de arbeidsmarkt is dan ook het grootst in die sector” klinkt het bij Manpower.  Ook artsen, verplegend en niet-verplegend zorgpersoneel komen in de top tien van de knelpuntberoepen. “In sommige regio’s, zoals in West-Vlaanderen is er amper werkloosheid. Het aantal kandidaten voor openstaande betrekkingen is dan ook erg klein” zegt woordvoerder Marc Vandeleene van Manpower.

Veel bedrijven proberen de vacatures in te vullen via interne opleiding: 51% van de bevraagde werkgevers investeert in vorming en opleiding, tegen 17% vorig jaar.

De verschillen tussen de gewesten vallen erg op. Op de Waalse arbeidsmarkt is de spanning met 5 procentpunt afgenomen tot dertien procent. Ook in Brussel daalde de spanning op de arbeidsmarkt tot 22 procent.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.