Spikes gaat resoluut voor de cloud

spikes

Bij het softwarebedrijf Spikes staan nog altijd verscheidene vacatures open. "Wij zoeken meerdere technische profielen," zegt Marc Dries. Spikes werkt op toepassingen voor informatiebeheer en de bijhorende werkstromen. Door de massale verschuiving naar de cloud is er ontzettend veel werkaanbod.

Spikes
is in volle crisis in 2002 opgezet door vier ex-werknemers van Real Software uit Kontich. Marc Dries, Lieven Vermeulen, Marc Vanderheyden en Jan Poppe gingen eigen softwareprogramma's ontwikkelen. Het ging er hen vooral om bedrijfsprocessen te integreren, te automatiseren en aan elkaar te koppelen. In 2004 waren ze met z'n zevenen, vandaag zijn ze met 75.

In de afgelopen jaren ging het voor Spikes steeds sneller. De IT-jongens nemen de facto eenmalige projecten aan maar in de perfecte samenwerking met de klanten groeien daar onafgebroken nieuwe langetermijncontracten uit. Het Antwerpse bedrijf had zijn eigen Spikes Together bouwblokken op basis van Microsoft technologie uitgebouwd en had daar steeds meer succes mee.

Met de overname, begin dit jaar van de eerste Belgische cloud-partner van Microsoft, T-Bench werd nog een versnelling hoger geschakeld. Er kwamen nog meer klanten bij. Nu Microsoft de integratie van Yammer in zijn contentbeheer en e-mailtoepassingen uittekent gaan de ontwikkelingen in de komende maanden allicht niet meer bij te houden zijn.

2013 werd afgesloten op een omzet van 6,3 miljoen euro. Voor het lopende jaar wordt zelfs 7,5 miljoen euro gebudgetteerd. "De markt gaat voluit richting cloud en dat is nu net de markt waar wij van leven", zegt Marc Dries.

Of het bedrijf dan niet geraakt wordt door de uitlopers van de crisis? "Lokale spelers voelen die crisis heel wat minder dan de grote boïtes. Wij kunnen ons als bedrijf heel flexibel opstellen, maken een goed bestudeerd aanbod en spelen zoveel mogelijk in op de wensen van de klant. Wij zijn in dit opzicht heel concurrentieel. Wij zijn bovendien een heuse spcialist in contentmanagement. De bedrijven die eveneens in onze markt actief zijn moeten het veelal van ruimere activiteiten hebben dan wij. Dan zijn wij in het voordeel."