Nieuws Antwerpen Spikes neemt T-BENCH over

Spikes neemt T-BENCH over

Spikes neemt T-BENCH over

doeiHet Antwerpse softwarebedrijf Spikes heeft cloud integrator T-BENCH overgenomen. Spikes haalt op die manier de nodige expertise in huis om in de cloud oplossingen aan te bieden die mensen beter moeten doen samenwerken. Het duo Spikes-T-BENCH positioneert zich nu op de Belgische cloudmarkt op een derde plaats na Cegeka en RealDolmen.

Spikes heeft in de afgelopen tien jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Marc Dries heeft zijn software bedrijf toegespitst op technologie van Microsoft waarmee werknemers tot betere samenwerkingsvormen moeten komen. “Wij werken in tegenstelling tot onze concullega’s evenwel in projectvorm”, zegt Marc Dries. “Wij zijn heel fijnmazig afgesteld en werken met een business model dat de juiste competence op het juiste moment bij de klant plaatst. Dit is een heel andere strategie dan de traditionele detachering van IT-mensen.”

T-BENCH is destijds opgezet door drie Antwerpse vennoten die zich specialiseerden in cloud oplossingen. De integratie van beide bedrijven geeft Spikes extra groeimogelijkheden omdat het bedrijf voortaan zijn eigen oplossingen ook in de cloud kan aanbrengen.

De tandem Spikes-T-BENCH zal in de komende maanden sterk doorgroeien. “Wij budgetteren als Spikes vandaag al een groei van 25% tot 8,5 miljoen euro”, zegt Marc Dries. “T-BENCH was met 10 werknemers zelf al goed voor een omzet van 1 miljoen euro. Samen wordt dat dus minstens 9,5 miljoen euro.” De nieuwe entiteit zal voortaan 63 mensen tewerkstellen.

Danny Otten van T-BENCH onderkent de mogelijkheden die de overname door Spikes biedt: “T-BENCH is een ‘born in the cloud’ Microsoft partner (opstart 2010). Onze focus op Microsoft cloud oplossingen heeft ervoor gezorgd dat we veel expertenkennis en snel referenties opbouwden. Microsoft verkoos ons in dit opzicht tot cloud partner 2012. De integratie binnen Spikes en onze gemeenschappelijke “cloud first” strategie resulteren in een comoleet aanbod aan vernieuwende oplossingen, gebouwd door experten. Dit genereert een enorme meerwaarde voor onze klanten.”

Tot de klantenportefeuille behoren ondernemingen zoals Sioen, Rexel, Seris, Univeg, Schulman, Lotus Bakeries, SD Worx, TomTom, VRT, EPP, ABN Amro, Intergamma, Shurgard enz.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer