Nieuws Antwerpen SportsPay helpt sportclubs om hun premies correct te betalen.

SportsPay helpt sportclubs om hun premies correct te betalen.

SportsPay helpt sportclubs om hun premies correct te betalen.

Sportclubs die betalingen aan vrijwilligers niet registreren, riskeren fikse boetes. HR-dienstverlener SD Worx lanceerde twee jaar geleden zijn online software SportsPay. Die helpt sportclubs om hun premies voor spelers en trainers wettelijk uit te betalen. Deze toepassing heeft nu een update gekregen.

Ook de sportwereld moet zich houden aan de wettelijke voorschriften inzake uitbetaling van premies aan spelers en trainers. De belastingdienst houdt ook hier en oogje in het zeil.  SportsPay berekent en optimaliseert de bedrijfsvoorheffing die geldt voor premies van sportbeoefenaars. De digitale toepassing mikt in eerste instantie op provinciale en lokale sportclubs  waar spelers en trainers via premies worden vergoed.

Met SportsPay kun je de prestaties van de spelers invoeren, hun premies berekenen, de bedrijfsvoorheffing optimaliseren, de aangifte voor de bedrijfsvoorheffing regelen en de premiebetalingen opvolgen. De toepassing werd samen met een sportclub ontwikkeld.

Het grootste voordeel van SportsPay is dat je als sportclub wettelijk in orde bent voor een minimale kost. Bij sportclubs met vzw-statuut, het merendeel van de gevallen, zijn de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk. Als een club tegen de lamp loopt en de hoge boetes voor fraude niet kan betalen, kan de fiscus het persoonlijk vermogen van de bestuurder aanspreken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.