Nieuws Antwerpen “Stabiliteit en continuïteit staan centraal in onze bewaking”

“Stabiliteit en continuïteit staan centraal in onze bewaking”

“Stabiliteit en continuïteit staan centraal in onze bewaking”

Trigion, onderdeel van het Facilicom Group Belgium, is een betrouwbare partner inzake veiligheid. De bewakingsonderneming neemt sinds de opening van het Museum aan de Stroom (MAS) in 2011 de bewaking van dit paradepaardje van Stad Antwerpen op zich. Met een collectie van 500.000 museumstukken en wisselende expo’s trekt het museum dagelijks heel wat bezoekers aan. Ook na sluitingstijd komen er nog veel mensen over de vloer om op de bovenste verdieping een zicht over de stad te werpen of in restaurant ’t Zilte te gaan eten. Een grote uitdaging voor het bewakende oog dus, maar daar weet Trigion raad mee. Begin april werd het contract voor de bewaking van het MAS verlengd.

Het juiste profiel op de juiste plek

Vanaf 17 uur ’s avonds tot 9 uur ’s morgens, alsook op sluitingsdagen, voorziet Trigion een vast team dat instaat voor de bewaking van het MAS. “In totaal hebben we zes mensen die beurtelings de bewaking op zich nemen”, verduidelijkt Louk Van Hoorde, Branch Manager van de site. “Aan de balie monitoren zij voortdurend de camerabeelden en doen zij regelmatig een controleronde door het museum.”

De zes bewakersprofielen in het MAS zijn nauwgezet gekozen. “Afhankelijk van de plaats en het segment, wordt er voor de juiste man of vrouw op de juiste plek gekozen. We gaan niet allemaal forse types kiezen. Discretie en communicatievaardigheden zijn voor een bewakingsagent heel belangrijk, en hebben een positieve invloed op het welkomstgevoel van de bezoeker.” Het feit dat het om een vast team gaat zorgt bovendien voor stabiliteit, continuïteit en vertrouwen in de werkzaamheden.

Interessante wisselwerking

Aan de huidige samenwerking met het MAS gaat uitgebreid denkwerk vooraf. “We bewaken het MAS namelijk niet alleen. Ook de erfgoedbewakers en stadswachters nemen een controlerende rol op zich.” Het resultaat is een goede symbiose waarin elke instantie zijn bevoegdheden kent. Het nut en de doeltreffendheid van de bewaking is bovendien al meerdere malen gebleken. “Alertheid moet er altijd zijn. In de zes jaar dat we in en voor het MAS werken, tonen vele voorbeelden aan dat we het goed aanpakken.”

Bewaker in elke sector

Trigion ontstond in 2009 als bewakingstak onder Facilicom Group Belgium. Het bedrijf begon toen met 90 medewerkers. Vandaag zijn er 350 mensen aan de slag. “Het binnenhalen van het MAS als uitstekende referentie, heeft de aanzet gegeven om een grotere focus op de bewaking van musea te leggen. Kazerne Dossin in Mechelen doet eveneens een beroep op onze diensten, alsook diverse musea in Brussel.”

Maar ook in andere sectoren heeft Trigion een sterke naam weten uit te bouwen. Het bedrijf is onder andere vergund voorgewapende opdrachten, statische en mobiele bewaking, security audits, bodyguarding en bewaking met hond. “Naast musea doen wij vooral industrie, shoppingcentra, en overheids- en kantoorgebouwen. Ook de Havens van Antwerpen en Gent zijn belangrijke opdrachtgevers van ons.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.