Nieuws Antwerpen Stad en partners slaan handen in elkaar voor DataForHealth

Stad en partners slaan handen in elkaar voor DataForHealth

Stad en partners slaan handen in elkaar voor DataForHealth

Big Data zijn hot, en dat blijkt ook weer op de tweedaagse conferentie DataForHealth die vandaag, woensdag, in Antwerpen van start is gegaan. De samenkomst is georganiseerd door Tech Tour in samenwerking met de stad Antwerpen, B-Hive, BlueHealth Antwerp, MIC Vlaanderen en UCB. DataForHealth, dat had u begrepen, legt de focus op big data, eHealth en ‘insurtech’ of de verzekeringswereld.  Er wordt samengewerkt tussen gerenommeerde Europese startups, groeibedrijven, investeerders en verschaffers van risicokapitaal.

Tot morgen 18 mei brengt DataForHealth Europese investeerders, ondernemers, de overheid en grote bedrijven samen om te bekijken welke innovaties en inzichten er komen uit de verzameling van ‘big data’ in eHealth en hoe die kunnen bijdragen tot een betaalbare en performante patiëntenzorg en zorgverzekering. “Nieuwe technologieën zoals data-analyse en Internet of Things zorgen voor een digitale transformatie van zowel de gezondheids- als de verzekeringssector”, vertelt Wim De Waele, CEO van B-Hive. “Met B-Hive geloven wij dat deze trend nieuwe synergieën en samenwerkingsmogelijkheden teweeg kan brengen. DataForHealth is een ideaal platform om deze samenwerkingen tot stand te brengen.”

Voor DataForHealth werden 30 Europese startups geselecteerd die hun innovatieve oplossingen zullen presenteren voor een internationale jury van topinvesteerders en multinationals. Hun oplossingen en technologieën moeten resulteren in een betere zorg voor de patiënt en lagere gezondheidskosten.

Het BlueHealth Innovation Center (BHIC), een recente fusie van BlueHealth Antwerp en Microsoft Innovation Center Vlaanderen, is een van de organisatoren van DataforHealth. BHIC zorgt voor de coaching van startups. Het Bluehealth Innovation Fund financiert startups die hun oplossing via een concreet business plan tot leven kunnen brengen. “Met de groei van de hoeveelheid data krijgt de gezondheidszorg een beter zicht op de behoefte van de patiënt. Dat resulteert in tal van mogelijkheden voor startups en groeibedrijven die nieuwe producten en technologieën naar de markt kunnen brengen die onze gezondheidszorg vooruit helpen”, zegt Tom Braekeleirs, directeur van het BlueHealth Innovation Center (BHIC).

In B-Hiv werken een aantal grote banken en verzekeraars, evenals de federale overheid  samen om de digitale uitdagingen in de financieel-technologische industrie aan te gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.