Nieuws Antwerpen Stad Sint Niklaas bekroont Van Hoecke

Stad Sint Niklaas bekroont Van Hoecke

Stad Sint Niklaas bekroont Van Hoecke

peterVan Hoecke, een toonaangevend bedrijf in meubelbeslag is door de stad Sint Niklaas uitgeroepen tot ‘Onderneming van het jaar’ van de stad. Het was oprichter Luc Van Hoecke die op de ‘Avond van de Economie’ de prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen uit handen van burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen van economie Carl Hanssens. Met de toekenning van de prijs bekroont de stad Sint-Niklaas een onderneming die de voorbije jaren in een ware stroomversnelling raakte door een aantal opmerkelijke verwezenlijkingen.

Het familiebedrijf Van Hoecke is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Van Hoecke fungeert als invoerder voor meubelbeslag voor het Oostenrijkse merk Blum en verwerkt per dag 1500 voorgemonteerde lades naar klanten in Benelux.  Als belangrijkste speler op de markt van het meubelbeslag in de Benelux, blijft Van Hoecke innovatie hoog in het vaandel dragen. Zo besloot de Wase onderneming zich niet enkel vast te pinnen op producten en toebehoren voor toepassingen in staal, aluminium en kunststof, maar ging men zich ook toeleggen op de productie van houten lades. Het leidde in 2012 tot de lancering van TA’OR, het eigen merk ladesysteem in hout.

Het systeem munt uit door zijn veelzijdigheid. Reeds vanaf één houten lade kunnen klanten kiezen uit een oneindig gamma kleuren en afmetingen. 72 uur na het ingeven van het order kan deze houten lade geleverd worden vanuit Sint-Niklaas. Een uitdaging en een revolutie in de meubelsector.

Met TA’OR breidt het bedrijf zijn actiegebied bovendien gevoelig uit en werkt het aan de uitbouw van internationaal marktterrein. De eerste handelspartners in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zijn al aan boord, in Frankrijk en Italië worden overeenkomsten momenteel afgerond. Ook vanuit de Verenigde Staten is er interesse voor het unieke productieconcept.

Peter Van Hoecke, CEO Van Hoecke nv: “We gaan dan wel de internationale toer op, toch blijven we sterk lokaal verankerd, met Sint-Niklaas als onze uitvalsbasis. We zijn dan ook bijzonder trots op de award van de stad.”

Naast het behalen van deze prijs, behoort Van Hoecke momenteel  – omwille van haar engagement voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen –  ook tot de mededingers naar de ‘Factory of the Year Award 2016’ van Agoria.

Foto: Peter Van Hoecke.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.