Nieuws Antwerpen Stadsbewoners zijn grote voorstanders van betonstop

Stadsbewoners zijn grote voorstanders van betonstop

Stadsbewoners zijn grote voorstanders van betonstop

woningbouwStadsbewoners zijn grote voorstanders van ‘betonstop’ en van fiscale maatregelen om het wonen in de stad en gemeentelijke centra te stimuleren. Dat blijkt uit een on-line enquête die vastgoedontwikkelaar CORES heeft uitgevoerd naar aanleiding van zijn tienjarig bestaan.

De stedelijke Vlaming steunt de betonstop en gelooft in verdichting, duurzaamheid en nieuwe woonvormen. Uit de antwoorden blijkt dat er wel wat tegenspraak bestaat: men wil wel in de stad wonen, maar dan liefst in een vrijstaande woning. Men wil rustig en veilig in de stad wonen, maar toch met zijn auto tot aan zijn huis rijden.

Vier op tien stedelingen verhuisde naar de stad, vooral omwille van betere bereikbaarheid.
De meerderheid kocht een woning, vooral omdat dat naar eigen zeggen een goede belegging is en fiscaal ondersteund wordt.
Eén op vier bevraagde Vlamingen in centrumsteden geeft aan een woning te huren, vooral omdat men het budget niet heeft om te kopen.
Drie op vier is fier op zijn/haar stad, twee op drie zou anderen aanraden om er ook te komen wonen, vooral omwille van cultuur, horeca en zorgvoorzieningen. Drie op vier zou anderen aanraden om in zijn/haar buurt of wijk te komen wonen.
Drie op tien Vlamingen in centrumsteden zegt in de komende tien jaar te willen verhuizen, vooral omwille van te veel drukte en te weinig groen. Meer dan de helft van de verhuizers zou echter in zijn/haar eigen stad willen blijven.
Bij de zoektocht naar een woning zijn tuin/terras, aantal slaapkamers en bereikbaarheid de belangrijkste factoren om het gemiddelde beschikbare budget van 220.000 euro aan te spenderen.
Tekort aan groen, hoge woningprijzen en mobiliteit zijn grootste problemen in de stad.

De online enquête werd uitgevoerd bij 1000 respondenten uit de 13 centrumsteden. De bewoners van andere steden en gemeenten kunnen de volgende maanden hun mening hieronder geven via een on-line applicatie.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.