Nieuws Antwerpen Stadsbrouwerij De Koninck verwelkomt 100.000ste bezoeker

Stadsbrouwerij De Koninck verwelkomt 100.000ste bezoeker

Stadsbrouwerij De Koninck verwelkomt 100.000ste bezoeker

Het zal wel toeval zijn, maar net op de dag dat ‘Tourneé minérale’, de alcoholloze maand  van start ging ontving brouwerij De Koninck de 100.000ste bezoeker. Lennert Callens, 23, en Ermien Caron, 22, allebei  uit Ledegem, West-Vlaanderen, waren respectievelijk de 100.000e en 100.001e  bezoeker. Ze werden in de bloemetjes gezet door schepen Koen Kennis. Sinds 1833 al brouwt De Koninck bier aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen.

Ermien: “Onze examens zijn nét achter de rug en we wilden wat uitblazen tijdens een korte citytrip in Antwerpen.  Sowieso drinken we als student graag een pintje, maar we hebben ook écht interesse in de Belgische biercultuur. Toen we hier in de shop stonden om een ticket voor de tour te kopen, werden we plots bedolven onder de confetti. Een superleuke verrassing!’

In september 2015 opende Stadsbrouwerij De Koninck de deuren voor  het publiek met een vernieuwde brouwerijsite  en een interactief brouwerijbezoek. Voor de publieksopening van september 2015 onderging de site een complete make-over. Je kan een interactieve  brouwerijtour  bijwonen waarin je alles te weten komt over Antwerpen als bierstad, over de Belgische bieren en over het brouwproces.

Maar er is niet alleen de brouwerij en de bieren. Foodies worden verwend door de aanwezigheid van de kazen Van Tricht en de beenhouwerij De Laet en Van Haver. Chocolatier JITSK toont zijn ambachtelijke kunsten, culinaire fotograaf Tony Le Duc heeft er een stek, er is een restaurant en biologische groenteboeren brengen binnenkort hun oogst van het platteland naar de stad.

De brouwerijtour en de shop zijn dagelijks open (behalve op maandag) van 10 tot 18 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.