Startit @ Love tomorrow Lode Uytterschaut, CEO Start it X en Start it @KBC. Foto: Jelle Jansegers.

Start it @KBC slaat handen in elkaar met Love Tomorrow 2024: “We willen een brug slaan tussen bedrijfsleiders en start-ups”

Start it @KBC bundelt opnieuw de krachten met Love Tomorrow en VITO om op 25 juli start-ups in de kijker te zetten. Tijdens het event matcht Start it de start-ups met relevante partijen zoals bedrijfsleiders van grote namen.

Start it @KBC is een platform voor start-ups met een schaalbaar businessmodel. De accelerator biedt een eenjarig programma en een internationaal ecosysteem aan ondernemers, zodat die snel en duurzaam kunnen groeien. Start it @KBC is met meer dan 1.300 gecoachte start-ups de grootste in België.

Love Tomorrow, opgericht binnen de organisatie van Tomorrowland, focust op duurzaamheidsprojecten voor een groener evenement en inspiratie via storytelling en events. Op de Love Tomorrow Conference komen er tientallen experten spreken. Dit jaar, op 25 juli, zal de derde editie meer dan 6.000 bezoekers aantrekken.

De pitch wedstrijd van Love Tomorrow werd vorig jaar opgericht met als bedoeling om de crème de la crème van elke Sustainable Development Goal (SDG) op het podium te brengen. Zeventien start-ups, één voor elke SDG, krijgen de kans om hun ideeën voor een groenere toekomst voor te stellen. In de jury voor de preselectie die eerder deze maand plaatsvond, zetelden onder andere Lode Uytterschaut, CEO van Start it X en Mats Raes, Event Director van Love Tomorrow.

Beeld Love Tomorrow 2023. Foto: Jelle Jansegers

De geselecteerde start-ups krijgen een intensieve pitch training en toegang tot mentoren, internationale distributeurs en C-level introducties. Tijdens de conferentie zelf zijn ook Start it coaches aanwezig die de start-ups matchen met relevante partijen. Enkele van de uitgelichte start-ups zijn:

  • The Green Revolution (SDG 1: poverty) verwerkt kokosafval uit verschillende low-income landen tot duurzame transportpallets. Deze milieuvriendelijke en voordelige pallets vormen een alternatief voor houten pallets.
  • Minagro (SDG 2: sustainable agriculture) ontwikkelt hoogwaardige groene ingrediënten voor gewasbescherming op basis van duurzame grondstoffen. De biogebaseerde oplossingen verbeteren de voeding en beperken tegelijkertijd de impact op het milieu.
  • Project Unbounded (SDG 5: gender equality) zet zich in voor gendergelijkheid en inclusiviteit op de werkvloer. Het maakt uniseks overalls met een gepatenteerd systeem voor aanpassing aan verschillende lichaamsvormen en vereenvoudigd toiletgebruik.

Start-up Burni op Love Tomorrow 2023. Foto: Jelle Jansegers

Ook wordt er dit jaar voor het eerst de Circle of Innovation op Love Tomorrow georganiseerd. Dit zijn één-op-één gesprekken waarbij start-ups en onderzoekers worden gekoppeld aan leiders uit het bedrijfsleven die moeite hebben met bepaalde SDG’s. Na het uiteenzetten van hun specifieke uitdagingen krijgen de bedrijven een ‘love letter’ met drie passende start-ups die een oplossing kunnen bieden. De start-ups worden op hun beurt geholpen bij het vinden van netwerkmogelijkheden.

“Het aantal start-ups dat zich bezighoudt met SDG’s is de laatste jaren toegenomen”, zegt Lode Uytterschaut, CEO Start it. “Vanuit de community is er dan ook veel vraag om deel te nemen aan conferenties zoals Love Tomorrow. Wij kunnen als accelerator helpen door een brug te slaan tussen leiders uit de bedrijfswereld en start-ups op vlak van onder andere duurzaamheid, waardoor de verschillende partijen elkaar kunnen versterken.”