Nieuws Antwerpen Start Port Clean Up kan rekenen op 440 vrijwilligers

Start Port Clean Up kan rekenen op 440 vrijwilligers

Start Port Clean Up kan rekenen op 440 vrijwilligers

ANTWERPEN – De zevende editie van de jaarlijkse opruimactie Galgeschoor telde een recordaantal van 440 vrijwilligers. Dat is een verdubbeling van het aantal tegenover vorig jaar. Het is meteen het startschot voor de nieuwe Port Clean Up campagne van Port of Antwerp.

In natuurgebied Galgeschoor staken de vrijwilligers van de Port of Antwerp gemeenschap samen de handen uit de mouwen om lokale fauna en flora te vrijwaren van afval. Veel drijvend afval op de Schelde raakt door de getijden verstrikt in dit indrukwekkend stukje intergetijdengebied van ruim 100 hectare. De opruimactie vindt altijd net voor de lente plaats zodat ettelijke vogelsoorten in een vlekkeloos decor aan het nieuwe broedseizoen kunnen beginnen. De 440 vrijwilligers maakten 2 kilometer schoon en haalden volgens een eerste schatting ongeveer 6 ton zwerfvuil op.

“De opruimactie was ook het startschot voor de nieuwe Port Clean Up campagne van Port of Antwerp. Een eerste stap om als havengemeenschap de krachten te bundelen in de strijd tegen zwerfvuil”, aldus havenschepen Annick De Ridder. Verschillende opruimacties, groot en klein, moeten duidelijk maken dat zwerfvuil echt niet thuishoort in de haven.

Met deze opruimactie zetten Natuurpunt en Port of Antwerp, met de steun van Mooimakers, hun schouders onder het samenwerkingsconvenant Schone Schelde. Een ambitieus plan dat vorige maand officieel werd bekrachtigd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.