Nieuws Antwerpen Start-up EGHT Care steunt verpleegkundigen en zorginstellingen

Start-up EGHT Care steunt verpleegkundigen en zorginstellingen

Start-up EGHT Care steunt verpleegkundigen en zorginstellingen

ANTWERPEN – Verpleegkundigen en zorginstellingen omringen met de beste zorgen, dat is de ambitie van EGHT Care. Met een pool van verpleegkundigen helpt de Antwerpse start-up zorginstellingen bij hun zoektocht naar talent. Als ervaren projectsourcer weet oprichter Bart Van den Eynde ook dat talent alleen niet volstaat. “EGHT Care wil zorgbedrijven begeleiden om meer klantgericht te denken en bedrijfseconomisch te handelen”, zegt Bart Van den Eynde.

EGHT Care wil er zijn voor zowel de zorginstellingen als de verpleegkundigen, een knelpuntberoep. “Zorginstellingen hebben het moeilijk om mensen te vinden”, zegt Bart Van den Eynde. “Wij willen hen ondersteunen met breed inzetbare profielen voor opdrachten van korte of middellange duur. Maar onze ambitie reikt verder dan die van een klassieke partner in zorgpersoneel.”

Bart Van den Eynde

Gemotiveerde zorgverleners

Verpleegkundigen halen energie uit patiënten helpen. “Nu de marges onder druk staan, bepalen financiële maatstaven alsmaar vaker de bedrijfscultuur en hoe je patiënten en bewoners bedient. Zowel verpleegkundigen als patiënten lijden daaronder”, stelt Bart Van den Eynde vast. “Wij geloven rotsvast in een klantgerichte cultuur en degelijke employer branding. Die leiden tot tevreden patiënten, gemotiveerde zorgverleners, een positief merkbeeld bij kandidaat-medewerkers en optimaal winstgevende groei.”

Voor die uitdagingen vindt EGHT Care waardevolle partnerships in de Gumption groep. “De complementariteit met Branded.Careers (employer branding) en MobieTrain (microlearning) ligt voor de hand”, verduidelijkt Bart Embrechts, managing partner van Gumption. “Maar ook met bedrijven als Mercuron (signaaldekking) en CenEnergy (laadplatform voor elektrische voertuigen) kan co-creatie leiden tot een renderende klantgerichte cultuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.