Nieuws Antwerpen Startende bedrijven in opmars in provincie Antwerpen

Startende bedrijven in opmars in provincie Antwerpen

Startende bedrijven in opmars in provincie Antwerpen

ANTWERPEN – Starten is in opmars. Dat blijkt uit een analyse van Unizo dat zich op cijfers van Graydon baseert. Van januari tot en met juni 2019 zijn er in provincie Antwerpen 9.076 ondernemingen opgestart. Dat zijn er 8,8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Bijna 1 op 3 van alle nieuwe Vlaamse eenmanszaken en vennootschappen werden in de eerste jaarhelft van 2019 in provincie Antwerpen opgericht. In heel Vlaanderen gaat het om 31.275 nieuwe ondernemingen. Tegenover dezelfde periode vorig jaar – ook al een recordjaar – steeg het aantal Vlaamse starters met bijna 11%. Van de 31.275 nieuwe bedrijven zijn 20.037 (64,1%) een eenmanszaak en 11.238 (35,9%) een vennootschap. 3.362 vennootschappen kozen voor één van de nieuwe vormen, waaronder de besloten vennootschap.

“Dat het aantal starters in Vlaanderen net zoals de voorbije jaren een aangroei kent, heeft zeker te maken met het verbeterd imago van ondernemerschap”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. “Daarnaast zorgden ook een aantal noodzakelijke ingrepen van de regering mee voor de verdere stijging, zoals de verlaging van de vennootschapsbelasting, de goedkopere eerste aanwervingen en financiële ondersteuningsmaatregelen zoals de Winwinlening en de taks shelter voor startende ondernemingen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.