Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Anja Derijck geeft voedingsadvies op maat

Starter van de Week: Anja Derijck geeft voedingsadvies op maat

Starter van de Week: Anja Derijck geeft voedingsadvies op maat

AARTSELAAR – Anja Derijck is al jaren fanatiek met voeding en fitness bezig. Om haar kennis over voeding en diëtiek te verruimen, volgde ze verschillende cursussen. Met haar zaak ‘getsomefitspiration’ wil deze meester in de rechten en nutritionist een aanspreekpunt zijn voor iedereen die vragen heeft over voeding en gezondheid. “Mijn ouders hebben een eigen viswinkel Visspecialiteiten Derijck in Aartselaar. Het ondernemerschap en een passie voor voeding zitten in mijn bloed, dus het starten van een eigen zaak leek mij een logisch gevolg.”

De hoofdactiviteit bestaat uit het geven van juridisch advies, specifiek voor de voedingssector. Daarnaast geeft Anja Derijck ook voedingsadvies. “Dat is een uit de hand gelopen hobby”, zegt ze zelf. “Ik hou ervan om mensen te helpen, met meer kennis te verwerven aangaande hun consumptie van voedingsstoffen. Ik probeer mezelf ook te onderscheiden van een standaard diëtist of afslankingsconsulent door kennis te delen en de cliënten in staat te stellen om zelf een geschikt dieet te maken en te beoordelen of iets gezond of niet gezond is.”

Het merendeel van haar cliënten zijn dames die graag een aantal kilo’s willen afvallen, maar ze heeft ook ervaring met mannen en sporters op niveau. Uit verschillende begeleidingsmethoden kan iedereen kiezen wat het beste bij hem of haar past.

“Het meeste werk ik toch voor langere termijn samen, waar de cliënten een bepaald streefgewicht voor het oog hebben en we er samen naartoe werken. Het eerste contact is een kennismakingsgesprek waar ik meer te weten kom over hen, hun voedingsgewoontes en wat ze juist van mij verwachten. De tweede samenkomst, met een uitgebreid verslag en structureel persoonlijk advies, stelt iedereen instaat om zelf aan de slag te gaan. Achteraf komen we enkel nog samen op verzoek van de cliënten, voor meer informatie, een meting en weging of een herberekening van het dieet.”

Actief in coronatijden

Onlangs heeft Anja Derijck een nieuwe manier van begeleiding aan de mogelijkheden toegevoegd, namelijk het online voedingsadvies. “Aan de hand van een intake-formulier kan ik een persoonlijk voedingsadvies opmaken. De cliënt zal een persoonlijke folder digitaal toegestuurd krijgen met lekkere receptjes, aangepast aan zijn of haar energiebehoefte, een voedingsdagboekje dat ze kunnen invullen en terugsturen voor feedback en wissellijsten, bijvoorbeeld welke soorten beleg je mag eten en welke je beter kan mijden. Bovendien kunnen ze mij via mail zoveel vragen stellen als nodig gedurende een volledige maand”, vertelt Anja Derijck over haar aanpak tijdens deze coronaperiode.

Voor de lange termijn voedingsadviezen, die normaal met een fysieke ontmoeting met meting en weging zijn, werkt ze nu via een videoconferentie op ZOOM.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.