Just 2 – ┬® Lander Wynants

Starter van de week: babyvoeding van Just.

ANTWERPEN – Vanaf 2020 kan je een assortiment peuter- en babyvoeding van Just. in de winkelrekken vinden. Met verschillende groente- en fruithapjes voor baby’s wil oprichtster Klaartje Mertens een gezonder, vegetarisch en vaak verser alternatief bieden voor wat er vandaag te vinden is. Het project haalde onlangs 20.000 euro op via het projectenfonds van stad Antwerpen.

Zaakvoerster Klaartje Mertens: “Twee jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Net als iedereen had ik één missie: ik wilde een goede ouder zijn. Eten is daar een belangrijk deel van, vooral in de beginjaren. Dan leg je de basis voor een gezond voedingspatroon en worden je smaakvoorkeuren gevormd.”

Met haar kennis over voeding besloot Klaartje om ouders een duwtje in de rug te geven. “Omdat een goede start zo belangrijk is, begin ik bij de allerkleinsten: met groente - en fruithapjes voor baby’s. Nadien groeit Just. met je kindje mee en bieden we je ook vers broodbeleg, soep en gezonde koekjes en snacks voor baby’s en peuters aan.”

Just. kan alvast rekenen op de steun van stad Antwerpen. Klaartjes creatieve idee leverde 20.000 euro aan steun op via het projectenfonds van de stad. Die subsidies zullen gaan naar de begeleiding voor voedselveiligheid en laboratoriumtest. Babyvoeding moet namelijk aan erg strenge normen voldoen vooraleer het in de rekken mag.

Vanaf februari 2020 zullen de eerste 5 groentenpurees van Just. te verkrijgen zijn in het Natuurhuis en Origin’o. Later dat jaar zullen ook de fruitpapjes en het vegetarisch broodbeleg te verkrijgen zijn. Alle producten zijn uitsluitend vegetarisch en duurzaam geproduceerd. “Zo biedt Just. jou gemak dat nergens inboet aan wat goed is: voor je kindje, voor de planeet of voor jezelf”, besluit Klaartje.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.