Nieuws Antwerpen Starter van de week: Beep rijdt Antwerpse taxilandschap binnen

Starter van de week: Beep rijdt Antwerpse taxilandschap binnen

Starter van de week: Beep rijdt Antwerpse taxilandschap binnen

ANTWERPEN – De eerste chauffeurs van Beep zijn de baan op in Antwerpen. Het nieuwe onafhankelijke online taxiplatform werkt met zelfstandige chauffeurs, een vaste prijszetting per rit en een slimme applicatie en wil daarmee het huidige taxilandschap hertekenen.

Beep speelt in op een nieuwe wetgeving in de Belgische taxisector, die toelaat om zelfstandige taxichauffeurs makkelijk in te schakelen.

“Met tonnen aan ervaring en expertise binnen Beep kunnen we veilige, vlotte én kwaliteitsvolle ritten garanderen”, vertelt mede-initiatiefnemer Steve Van Avermaet. “Dankzij een grondig intern huisreglement, eigen opleidingen en regelmatige controles waken we zeer streng over de kwaliteit van de individuele dienstverlening van onze zelfstandige chauffeurs. Ook de beoordelingen van klanten nemen we hierbij in rekening.”

Uber, maar dan anders

In essentie biedt Beep dezelfde dienstverlening aan als andere taxibedrijven, waaronder Uber. Maar er zijn toch enkele gevoelige verschillen, zoals de zelfstandige chauffeurs en het streven naar een zo groen mogelijk wagenpark. Bovendien kunnen mensen via de Beep-applicatie een taxi reserveren. Die app berekent meteen hoeveel de rit gaat kosten en houdt rekening met verkeersomstandigheden en andere tijdsfactoren.

“Files of andere factoren die de rit langer maken, hebben geen invloed. We spelen met een vaste prijs die bij de aanvraag wordt berekend. Zo garanderen we dat de ritten in 80 procent van de gevallen goedkoper zijn dan die van de concurrentie”, aldus Van Avermaet.

Op zoek naar chauffeurs

Beep is nog volop bezig om haar team met zelfstandige chauffeurs te versterken. Niet alleen voor Antwerpen, want het doel is om het concept verder uit te rollen. Het doelpubliek van Beep is dan ook breed: van jongelui, gezinnen en senioren tot toeristen en zakenlui.

“Daarnaast passen we onze vervoersmodaliteiten aan op maat van minder mobiele klanten of rolstoelgebruikers.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.