Nieuws Antwerpen Starter van de week: BiBi maakt gezonde levensstijl hapklaar

Starter van de week: BiBi maakt gezonde levensstijl hapklaar

Starter van de week: BiBi maakt gezonde levensstijl hapklaar

ANTWERPEN – Met hun nieuw concept BiBi, een sportstudio speciaal voor vrouwen in hartje Antwerpen, willen Hellen Dobbeleers en Katrien Sas alles rond een gezonde levensstijl, van gezonde afhaalmaaltijden en menu-inspiratie tot toegankelijke sportsessies, hapklaar maken “Gezond leven mag geen onoverkomelijke uitdaging zijn, want dan komt er nooit iets van in huis. Wij bieden vrouwen de mogelijkheid om die struikelblokken te trotseren. Zonder intimiderende fitnessinstructeurs of een miljoen strakke regeltjes.”

BiBi, legt de focus op beweging, voeding en mindset. Zo kan je mealpreppen (eten voorbereiden voor de rest van de week), kookworkshops volgen en gezonde maaltijden afhalen. Ondertussen wordt er in hetzelfde pand personal training en small group training aangeboden. Maar ook aan die malende gedachtestroom wordt gewerkt, met maandelijkse sessies rond motivatie, slaap, ontspanning, zelfzorg …

“Bijna elke vrouw ervaart vandaag dezelfde druk: ze wil haar job, gezin en sociaal leven combineren met een gezonde en actieve levensstijl. Maar dat blijkt in de praktijk best lastig te zijn. Er wordt vooral in gedachten veel van hot naar her gerend, maar de stap naar de sportschool blijft vaak te groot. En qua voeding lopen we vandaag ook maar al te vaak verloren tussen de overvloed aan (foute) informatie, om aan het einde van een lange werkdag toch weer voor een ongezonde hap te kiezen. Daar willen we verandering in brengen”, zeggen de trotse oprichters van het nieuwe concept.

Twee jobs, een missie

De klik tussen Hellen en Katrien was er meteen. “Als (respectievelijk) diëtiste en personal trainer hadden we er beiden onze missie van gemaakt om vrouwen te helpen bij hun dagelijkse zoektocht naar een evenwichtigere levensstijl. De overlap was duidelijk, dus waarom zouden we onze specialisaties niet combineren?”

What’s in a name?

“BiBi betekent ‘dame’ in het Arabisch, maar is vooral ook op-en-top Antwerps. Het is een concept waar iedereen ‘bibi’ (zichzelf) op de eerste plaats kan zetten. De soft opening hebben we op 23 mei gehad met de start van de eerste one-on-one intakes. Later volgt er nog een feestelijke opening wanneer de situatie dat toelaat”, besluit het ondernemersduo.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.