Nieuws Antwerpen Stories Starter van de week: bij Dipe Concept koop je meubels uit woonkamer van Dirk en Martine
Antwerpen

Starter van de week: bij Dipe Concept koop je meubels uit woonkamer van Dirk en Martine

Dirk Peeters (59) en Martine Goormachtigh (56) uit Reet besloten drie maanden geleden om hun leven volledig om te gooien en startten een eigen interieurshop. Vandaag zijn ze drie weken open en hebben ze al meer dan 1.000 volgers op hun Instagram. Uniek: niet alleen de shop is bij hun thuis, maar ze gebruiken ook hun eigen woonkamer als showroom.

“Oorspronkelijk was ons huis een donkere hoeve, maar dat was niet onze stijl. We hebben alles geleidelijk aan verbouwd en we merkten op dat we van vrienden vaak complimenten kregen of dat ze ons om interieuradvies vroegen. Het is daardoor dat ik ben beginnen dromen over een eigen interieurshop, maar dat was in de praktijk nooit mogelijk”, blikt Martine Goormachtigh terug.

Carrièreswitch na de vijftig

Ervaring als ondernemers heeft het koppel al jaren. Martine had 33 jaar lang haar eigen kinepraktijk en Dirk was zelfstandig boekhouder. Daarmee is hij in 2017 jammer genoeg moeten stoppen. “Ik werkte graag en kon daarin heel moeilijk mijn grenzen aangeven. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een burn-out en niet veel later werd ik gediagnostiseerd met een agressieve oogkanker. Ik besloot om me op andere dingen te richten en ben mijn eigen kunst beginnen maken. Daarmee bezig zijn heeft me enorm geholpen door die moeilijke periode.”

Door de coronacrisis besloot ook Martine een stop te zetten aan haar carrière als kinesiste. “Met al het ontsmetten was ik drie kwartier bezig per klant en na 33 jaar wou ik toch echt iets anders doen. Eerst was het plan om naar Antwerpen te verhuizen: we hadden een huisje gevonden aan de Schelde en dat was een grote droom van Bart. Maar het huis werd een half uur voor ons bod verkocht. Nog geen week later hebben we besloten dat we echt voor Dipe Concept wilden gaan.”

Dirk heeft de kanker ondertussen overwonnen, maar met zijn kunst is hij nog steeds bezig. Ook die staat uitgestald in het koppel hun woonkamer en wordt verkocht aan klanten. Martine is vooral bezig met de winkel en de producten terwijl Dirk zich ontfermd over de boekhouding en administratie.

Met belang aan persoonlijk contact

Tijdens corona openen vinden ze een uitdaging, zeker in de omgeving van Reet waar minder volk passeert en ze de stijl nog moeten leren kennen. Het koppel verkoopt dan ook enkel producten die ze zelf ook mooi vinden: aardse tinten, geen massaproductie en met een degelijk prijskaartje. Met een webshop starten zullen ze ook niet doen, ze willen het contact met de klanten zo persoonlijk mogelijk houden.

Martine en haar man kijken met een frisse blik naar de toekomst. “We zijn misschien bijna 60, maar we denken er nog niet aan om op pensioen te gaan. We hopen dit zeker nog twintig jaar te kunnen blijven doen. Ik vind het geweldig om mijn dagen te starten met een doel. Hopelijk kunnen we binnenkort ook naar het buitenland reizen voor nieuwe unieke stuks.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.