Nieuws Antwerpen Starter van de week: CenEnergy Wijnegem

Starter van de week: CenEnergy Wijnegem

RICOH IMAGING

Starter van de week: CenEnergy Wijnegem

CenEnergy is een jong bedrijf. Het biedt laadoplossingen voor elektrische of plug-in hybride wagens aan op maat van bedrijven, particulieren en openbare instellingen.

De Mechelse Isabelle Storme, oprichter en gedelegeerd bestuurder van CenEnergy, deed in 2007 een eerste marktstudie over elektrificatie van een wagenpark. Daar zat meer dan voldoende stof in om er haar ‘eenvrouwszaak’ in 2012 op te baseren. Sinds vorig jaar is CenEnergy getransformeerd naar een NV met maatschappelijke zetel in Wijnegem. Intussen is het bedrijf in volle expansie met vijf werknemers en heeft de jonge onderneemster de dagelijkse leiding toevertrouwd aan Leo Van Geyt die senior expert is in e-mobility. Samen met het team combineren zij dynamiek met ervaring in het vak.

“We stellen verschillende modellen van laadinfrastructuur ter beschikking, gaande van een eenvoudige wallbox tot intelligente laadpunten, zoals laadpalen met één of twee laadpunten die online in verbinding staan met een backoffice voor het opvolgen van het verbruik”, zegt de oprichtster-bestuurster.

Met behulp van de CenEnergy laadpas kan men zijn voertuig opladen op meer dan 50.000 laadpunten in Europa. Verplaatsingen naar het buitenland met een elektrische wagen zijn dus niet langer taboe. Het bedrijf biedt eveneens de mogelijkheid om door middel van een split billing functie het verbruik per laadbeurt automatisch te registreren en door te factureren aan de werkgever ongeacht of het privaat of publiek laden betreft.

In uitbreiding van de CenEnergy laadpas lanceert CenEnergy tevens de CenMobilityCard waarmee een mobiliteitsbudget wordt beheerd. Met deze kaart kan je elektrisch laden, maar ook een deelfiets of deelauto huren, het openbaar vervoer nemen, etc…

“Via de thuisbatterij wordt hernieuwbare energie die overdag is opgewekt, opgeslagen. Op deze manier kan ‘s avonds de gestockeerde energie afgegeven worden en daalt de energiefactuur. De thuisbatterij laadt niet  alleen de elektrische wagen op, maar kan zelfs de ganse woning voorzien van opgeslagen, hernieuwbare energie”, voegt Leo Van Geyt eraan toe.

CenEnergy biedt eveneens ‘Smart Grid’ oplossingen voor particulieren, bedrijven en overheden. Met deze technologie wordt de energie tussen b.v. zonnepanelen, de stekkerauto (auto die via een stekker wordt opgeladen; in vaktermen is een stekkerauto gelijk aan een PHEV of plug-in hybride) en/of de thuisbatterijen geregeld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.